Lapset ovat heti lumisotaa, kunhan vain lunta ilmaantuu ja lumipalloja saa tehtyä. Tällä erää minäkin -tosin hieman toisenlaisilla aseilla.

Kyseessä oli hyväntekeväisyyskampanja, jossa osallistumismaksut lahjoitettiin lyhentämättöminä yhteisesti valittuun kohteeseen; tyttöjen koulutukseen Planin kautta. Vastineeksi sai kampanjaa varten suunnitellut sukkaohjeet. Seitsemän neulojaa suunnitteli pyytettömästi ihka uuden sukkamallin sotaa varten. Osa ohjeista tulee myöhemmin myyntiin, osa julkaistaan ilmaisina. Ennen kilpailun alkua jokainen osallistuja sai yhden henkilön yhteystiedot (ja jalan koon, erityistoiveet, lempivärit yms), jolle sukat piti neuloa. Ja tavoite oli saada sukat matkalle ennenkuin itselle neulotut sukat kolahtaisivat omaan postilaatikkoon. Jos valmiit sukat löytyi postilaatikosta ennen kuin itse ehti sukat neuloa (lumipallo siis osui), piti keskeneräiset sukat pistää liikkeelle ja lähettää omien sukkien neulojalle.

Minun hyökkäyksen kohteella oli samankokoinen jalka kuin minulla - ja kieltämättä lempivärit ja muut toiveet olivat kuin omasta lapustani luetut. Siinä suhteessa siis helppoa oli. Valitsin langan hyvissä ajoin Louhittaren Luolan uuden värjäämön hyllyltä, eikä mallin valintakaan tuottanut minkäänlaisia hankaluuksia kun ohjeet julkaistiin 8.1.

Burleski.jpg

Ensimmäinen sukka valmiina.

Sukat neulutuivat yllättävän joutuisasti, mutta postitus tuottikin sitten harmaita hiuksia. Kesken kiivaimman taistelun lähdin työreissulle. Niinpä päättelin, rässäsin ja kuvasin valmiit sukat hotellihuoneessa kännykän kameralla huonossa valossa -kamalaa.

WP_20160112_001.jpg

Malli: Syysviljaa

Lanka: Louhittaren luolan Väinämöinen

Joka päivä kotia soittaessani kyselin, että onko postilaatikkoon ilmaan tunut paksuhkoa kirjettä -ei ollut. Ehdin siis saada lumipallon matkaan ennenkuin minuun osui. Ja sitten sainkin hetken odotella ennenkuin lumipallo tupsahti postilaatikkoon. Siinä välissä ehdin neulaista itselleni saman mallin hiemna paksummalle langalle tarkoitetut sukat.

Mikkelit.jpg

Malli: Syysviljaa

Lanka: Heritage Solide 150

En joutunut jatkamaan kenenkään kesken jääneitä sukkia, vaan sain juuri oikean kokoiset ja ihan minun väriset sukat, jotka olivat vieläpä eri mallia kuin itseneulomani.

lumipallot.jpg

Malli: Åsa

Lanka: Regia