Serkkutytön kanssa vietimme yhdessä lapsettoman päivän ja kävimme ulkomailla, rasvareissulla. Tosin rasva on nyttemmin vaihtunut enemmänkin koottaviin huonekaluihin ja kodin pikkutilipehööriin. Ostettuakin tuli, kaikenlaista. Onneksi enimmäkseen tarpeellista. Kangastakin tarttui matkaan, osalle on jo suunnitelma, osalle suunnitelma on vasta muhimassa ja osa jo valmistuikin.

Meidän nuorin herra, herra 1v2kk, on ilmoittanut syövänsä itse. Kaiken. Puurosta jugurttiin. Arvannette, ettei se syöminen ole mitenkään hirmuisen siistiä. Ruokalaput on pitänyt kaivaa esille ja pöydän alla oleva matto suojataan ruokailunajaksi harsolla tahi pyyhkeellä. Minulla on ollut suunnitelmissa ommella uusia ruokalappuja anopilta saaduista vanhoista pyyhkeistä. Paljon lappuja; jokaiselle ruokailulle voi ottaa puhtaan. Yksinkertaisia lappuja; saumurilla reunat ja kiinnitys neppareilla. Takaraivossa oli kuitenkin ajatus, että jos niihin aplikoisi jonkin kuvan, saisi rintuuksille hieman useamman kerroksen kangasta imemään suuhun osumattoman eväksen. Ikeassa silmiini osui kuitenkin vauvan peittopaketti, kolme flanellinpalasta eri kuoseilla. Kuin tehtyjä ruokalappuihin. Ja niistä se idea sitten lähti. Ensimmäinen flanelli tuhottu.

Toisen puoli Ikean flanellia.

Toinen puoli vanhaa froteepyyhettä. Ompelin kuitenkin froteeseen somisteeksi kuvan flanellista.

Neljänteen ei riittänyt valmista kuvaa, joten aplikoin leppäkertun. Tämä taitaa päätyä lahjaksi eräälle pienelle miehelle.

Ajattelin, että flanellista tulee ruokalapun oikea puoli, onhan siinä kivoja kuvia. Mutta täytyy sanoa, että pidän enemmän tuosta froteepulesta. Niin ulkonäöltään kuin ruokalapun pintanakin. Mallia otin äitiyspakkauksen lapusta, joten vähän tuli leveitä, pituutta olisi puolestaan voinut olla aavistuksen enemmän. Mutta käytössä ovat ehtineet jo olla ja hyvät ovat. Käyttää voi siis molemmin päin. Taidan ommella lisää.

ps. Tuotatin saumurilankoja kälyllä Virosta. Nyt on jo aika hyvä setti erivärisiä lankoja. Rupesi ärsyttämään, kun saumurin (ja erityisesti peitetikkikoneen) siepparilangat ovat sangen erivärisiä kuin itse kangas. Kiitos kälylle!