Oulun neulojien keskuuteen iski paha virkkaus -virus. Kaikki sai alkunsa, kun Outi vilautti aloittamaansa takkia blogissa ja neulemiitissä. ILOtakin alkuperäinen idea ja ohje kukkaseen löytyy Omakoppa-blogista. Virus on tyhjentänyt kaikki lähiseudun kaupat purosta ja levinnyt tiettävästi jo Itä-Suomen suuntaan. Onpa siinä törmätty jo puseroa aiheuttavaan versioonkin. Lisämausteensa antavat Noro -muunnos ja virolainen muoto.

Minun takkini alkoi siitä virolaisesta. Ei ole kivuton tauti ei; ongelmia aiheutti lankojen valinta, värien yhteensovittaminen, kukkasen koko... välillä piti ottaa pieni tuumaustauko kesäloman muodossa. Yhtenä sivuoireena on kauppojen lankahyllyjen penkominen; löytyisikö takkiin soveltuvia keriä. Tiukasti kyllä päätin pitäytyä kotoa jo löytyvissä. Useamman yritys-erehdys kukkasen jälkeen minulla alkaa olla kirkkaahko visio siitä, minkälainen takki on tulossa. 

kiputakki1-normal.jpg

Mutta takki ei saanut suinkaan nimeään tuskaa tuottaneesta alkutaipaleestaan. Suurimman takkikuumeen aikana kompuroin siihen malliin, että lääkärireissuhan siitä tuli. Mitään ei onneksi rikkoontunut, mutta mustelmia oli siitäkin edestä. Nyt jo helpottaa, vaikka istuutua pitää varovasti ettei alaselkä ota tuolin selkämykseen, eikä lenkille ole vielä uskaltautunut.

Mitä tekee neuloja, kun elämä murjoo? Ostaa yleensä lohtulankaa. Minä aloitin uuden neuleen, vaikka olinkin pättänyt että edellinen pusero pitää neuloa ensin valmiiksi. Pah. kyllä sen kerkeää, pakolla ei tule mitään hyvää.

setalin_turq-normal.jpg

Lanka on mielettömän upeaa pellava-silkki -sekoitetta BC Garnilta. Tää on mun uusi lemppari, väri on petrooli, ehkä hiukkasen tummempi kuin tässä kuvassa.

lohtupaita1-normal.jpg

Malli löytyi Botanical Knits -kirjasta. Langan ja kirjan ostin Titityyn kesä -miitissä.