Illalla otin itseäni niskasta kiinni ja päättelin langat sekä ompelin vetoketjun. Työ jäi venymään, kun totesin, että takista olisi saanut tulla hivenen reilumpi. Kyllä se hetken aikaa puserosta käy.

Malli: Purtti , Neulekirja/Jenni Österman

Lanka: Sandnes Garn Duett, Puikot: 4mm

Lime 100g, vihreä 150g, ruskea 200g

Lanka meni kaikki, ruskeaa jäi vajaa kaksi metriä. Siinä mielessä hyvin onnistunut, etenkin kun raidoitus piti lennosta säveltää, mutta takista tuli hieman kittana. Kyllä se t-paidan päällä hetken puserona menee, mutta olisi silti voinut olla hieman isompi. Tein mallitilkun hyvissä ajoin ja mittasin tiheyden, mutta alottaessani en sitten tullut tarkistaneeksi asiaa sen tarkemmin, musitelin tiheyden sopivan suurinpiirtein ohjeeseen. Vaan eipäs sopinutkaan. Että jos jatkossa niitä mallitilkkuja neulon, niin itselle muistiin, että muista sitten alottaessa vielä tarkistaa asia!

Tykkäsin kyllä neuloa tätä lankaa, mutta en viitsinyt ruveta purkamaan valmiiksi pätkittyä lankaa. Toivottavasti kastelussa ja käytössä takki hieman venähtää. Harvemmin tulee näin toivottua, mutta tällä kertaa sen voi tehdä.