Kastekortin innoittamana päätin kokeilla toistakin kangaskorttitekniikkaa. Tämänkin löysin Maijan blogin kautta, alkuperäinen ohje on ollut Strömsössä.

Maalasin liimaharsolle joulukuusen vihreällä kangasvärillä. Liimasin harson korttipohjaan, johon oli liimattu pohjakangas. Päälle organtsa ja lopuksi ompelin kirjontalangoilla kuusen, nauhoja, koristeita ja jopa latvatähden. Korteista tuli ihan kivoja, joskin pohjakangas olisi voinut olla parempi (nyt kaivoin kaapista vain jotakin sinnepäin). Parin kortin jälkeen yritin tehdä näitä myös sarjatuotantona, mutta jouduin ostamaan uutta liimaharsoa ja sepä ei toiminutkaan tässä niin hyvin. Kuusista tuli sangen kummallisen värisiä. Nämä yritelmät päätyivät kaapin perukoille odottamaan josko saisin niistä jotakin ensi jouluksi (tai sitten käytän pohjat uusiksi vallan muihin kortteihin).

2187629.jpg

Ja koska äiti maalasi kangasta, halusivat toki lapsetkin niin tehdä. Leikkelin luonnonvalkoisesta lakanakankaasta 10*10 cm paloja ja annoin lapsille punaista, vihreää ja valkoista kangasväriä. Ajatus oli tehdä näistä lastenkin maalauksista jonkinlaisia kortteja, mutta lopulta kuvat päätyivätkin ihan muuhun käyttötarkoitukseen. Ompelin isoäideille (kaksi mummua ja ämmi) patalaput. Lasten maalaamien kuvien ympärille ompelin jouluisia kankaita, väliin patalappuhuopaa ja ympärille kantti. Kuvia oli sen verran, että jokaiseen patalappuun tuli kaksi kuvaa (kummallekin puolelle).   

2187639.jpg