Tämä neule on ollut jo pitkään tehtävien listalla, mutta vasta nyt sain aikaiseksi. Itse neulominen sujui suht nopeasti, viimeistely ei niinkään. Langan olen ostanut jo hyvän tovin sitten, Mamboa tarjouksesta. Yllättävän kiva lanka -ainakin tähän neuleeseen.

Kuvat ovat sitten sarjassamme 'ota äkkiä, ettei tänne jäädy'.

Kuvausassistentteina karvantuottajat. Ja kyllä, minulla pitäisi olla värikkäämpi paita takin alla. Seuraavaksi työjonoon.

Valkoiset jäljet ovat assistenttien jättämiä lumitahroja. Ja kyllä, maha ei ole vain syömällä hankittu, kesävauvaa odotellaan. Mitenhän tämä takki toimii sitten, kun on maha, jonka haluaisi mieluummin piilottaa?

Ei, en tehnyt ihan ohjeen mukaan. Ravelrystä apinoin vinkkiä hihojen tekemiseen ja nappien lisäämiseen, kavennukset mukailevat alkuperäistä ohjetta, joskin niitä on vähemmän.

Kaulus olisi saanut olla hieman avarampi ja takakappale harteiden kohdalta ehkä aavistuksen väljempi. Saa nähdä kuinka venyy, toivottavasti ei ihan muodottomaksi.

Ohje: Shalom Cardigan muutoksin

Lanka: Novita Mambo, puikot: 6mm

Yhden päivän pitämisen jälkeen voi sanoa pitäväni takista -paljon. Napeiksi päätyi lähikunnan kangaskaupan valikoimasta puiset, hieman krouvit (muodoltaan ja pinnaltaan) napit. Soilen esimerkin seuraaminen kieltämättä houkutteli, mutta halusin saada takin mahdollisimman nopeasti käyttöön. Sopivia työvaatteita kun ei pahemmin ole. Toinen ajatus oli hankkia sileät hieman koverat puunapit, jotka olisi voinut maalata, siniselle pohjalle pikkukukkia...