Tilasin aiemmin syksyllä muutaman neulekirjan Amazonilta. Tai oikeammin ystäväni vaimo tilasi kirjat minulle omien kirjojensa mukana.

  • Päätarkoitus oli saada Wrap Style, sillä halusin ehdottomasti saada Shetland Trianglen ohjeen, eikä sitä mistään muualta tuntunut löytyvän. Muuten kirja ei hirmuisesti sykähdytä, eikä ehkä haluamani mallikaan ellen olisi nähnyt siitä niin monta upeaa versiota. Se kuvio vain miellyttää silmääni, mutta silti en ole saanut aloitettua vielä huivia itselleni.
  • Hieman heräteostona lisäsin tilauksen Kim Hargreavesin kirjan Breeze. Ensi alkuun tuntui, ettei kirjassa ole mitään muuta minua varten kuin ne pari neuletteja, jotka olen nähnyt Pujoliivi -blogissa. Mutta joka kerta kirjaa selatessani löydän sieltä jotain uutta, ei yhtään hullumpi hankinta.
  • Ja pitihän mukaan saada vielä sukkakirjakin. Viimehetkellä vaihdoin sukkakirjaksi Cookie A:n Sock Innovationin. Ai, ai, siinä on monta kaunista sukkamallia, enemmänkin valinnanvaikeus, että mistä aloittaa.

Vuoden ensimmäisenä (hmm. tai toisena) päivänä (kun poikain pipot olivat valmiit) anopin passattavana ollessamme valitsin ensimmäiseksi malliksi Wanidat. Ei se mieluisin, ei se vaikein, mutta kaunis malli, joka sopi joululahjaksi saamaani lankaan. Ja tuumasta toimeen. Ensimmäisen sukan alku tuli hieman löysää; 2,25mm puikot eivät oikein istuneet käteen 4mm:n puikkojen jälkeen. Tovin suunnittelin purkavani ne, mutta päätin kuitenkin jatkaa. Hyvä niin, ei sukista enää edes tiedä, että kumman aloitus oli alkuun hieman löysempi.

Jälleen hämmästyin sitä, kuinka nopeasti ja vaivattomasti ohuilla puikoilla ohuesta langasta sukat valmistuivat. Pitkä miinus langalle on se, että parin päivän käytön jälkeen sukat ovat jo kovin nyppyiset (joo, on pidetty kengissä, mutta pakkohan se on, jos käyttää niitä ainoina sukkina). Valmistuivat siis jo jokin aika sitten, kuvaamaan ei vain ole päässyt.

Olisiko kenelläkään vinkkiä hyvästä ohuesta (~400m/100g) sukkalangasta?

**

Jouluksi tekemäni sytykeruusut ovat saaneet todella hyvää palautetta, niinpä niitä on tehty lisää (ja kaikki steariinit ja munakennot jemmattu tähän käyttöön).

Jospa minä jonakin päivänä pääsen itsekin näitä kokeilemaan, sillä tonttirintamalla on työstetty leivinuunia, ensin mietittiin ja pohdittiin, suunniteltiin ja hahmoteltiin. Nyt on muurari päässyt työhön käsiksi; piippu on nostettu aluskatteen tuntumaan ja itse leivinuuni arinantasolle.