Ennen joulua onnistuin hamstraamaan yhtä ja toista. Neulelankoja, ompelulankoja, kankaita, puikkoja... kaikkea en tohdi edes täällä esitellä -saattaisi todellisuus iskeä vastaan. Neulelankoja tuli hamstrattua tarjouksista. Olen pariakin ohjetta haaveillut ja lupasin itselleni, että jahka jostakin löydän ko. lankoja tarjouksesta, saan ne itselleni ostaa. Ja niinhän minä tein. Näistä lisää kunhan pääsevät puikoille asti.

Naisten joulumessuilta ostin tilkkukankaiden ja kirjontalankojen lisäksi puikkosetin KnitPicksin irtopäillä olevia pyöröjä (4mm, 5mm ja 6mm). Näitä puikkoja olen haaveillut siitä lähtien, kun pääsin sinuiksi KnitPicksin sukkapuikkojen kanssa. 4mm:n päät lyhimmällä kaapelilla (60cm) pääsivätkin heti käyttöön, kun neuloin Omppu-huivin. Puikot olivat todella ihanan kevyt noin ohuelle langalle, mutta kolme kertaa toisen pään kierre lähti aukeamaan ja ohuen langan silmukat tipahtivat puikolta kierteeseen. Niitä oli aika ikävä sieltä poimia takaisin puikolle tai kaapelille ja saada vielä kierrekin takaisin kiinni. Onko tämä vika vai ominaisuus näissä puikoissa?

2191899.jpg

Kävipä vielä niinkin hassusti, että joulupukki olisi tuonut minulle kyseisen puikkosetin, jos en sitä itse olisi ehtinyt ostamaan. Pukki toi kuitenkin 3mm:n ja 3,5mm:n vaihtopäät settiin, joten näillä pärjää nyt varmasti pitkälle. Iso kolmiohuivikin onnistuu, kun setissä on kaapeli 120cm pitkille puikoille.

Kankaita hamstrasin Ottobren loppuunmyynnistä (ohutta farkkukangasta, trikoota, collegea, talvifroteeta) ja nyt harmittaa etten ehtinyt käymään siellä toistamiseen. Lapset (vanhimmasta päästä) ovat sisävaatteiden tarpeessa. Vaatteita löytyisi varmaan alennusmyynnistäkin, mutta hupinsa kullakin -ompelisin ne mieluummin itse. Eipähän olisi tarhakavereilla ihan samanlaisia vaatteita. Kaapista pitäisi aina löytyä kankaita akuutteja tarpeita varten. Eilen totesin, että vanhimmaisella pitkät kalsarit suorastaan sinkuvat päällä, joten olisi aika tehdä uusia. Vaan eipä ollut sopivaa kangasta -täytynee perjantaina käydä kangaskaupassa...

2191816.jpg
Tässä pinossa on trikoopaita, päälypusero ja housut.
2191817.jpg
Tässä pinossa kaksi collegepuseroa ja housut.

***

Joulupukki toi muitakin käsityöaiheisia lahjoja meidän perheeseen. Lapset saivat sukat ja pipot sekä nuorimmainen pehmokoiran, minä itse hartianlämmittimen, Herttaiset huopatyöt -kirjan, kauniin joulukoristeen, käsintehdyn keraamisen kaulakorun ja hopeasormuksen. Eikä parane unohtaa käsintehtyjä joulukarkkeja! Lahjoja oli niin paljon, että ilmeisesti meidän perheessä oltiin kuluneen vuoden aikana oltu jokseenkin kiltisti. Kiitos joulupukille ja pukkia auttaneille muoreille!