Viikko sitten istuin koulunpenkillä käsityötunnilla! Arvatkaapa vain oliko kivaa? No olihan se, vaikka luokkatila olikin huonoilmainen, ikkunaton koppi.

Saimme etukäteen pitkähkön listan hankittavista tarvikkeista oppitunteja varten. Tiedossa oli myös värjäystä, joten pithän varusteisiin sisällyttää myös essu.

farkkuessut1-normal.jpg

Kaivoin esille ompelukoneen ja kahdet vanhat farkut. Ideointi vei mennessään ja suunnittelin siinä samalla kolme erilaista essumallia kaksista farkuista. Yhden ainoan tein kuitenkin valmiiksi.

farkkuessut2-normal.jpg

Tämä essu on lahkeista. Keskellä toinen lahje ainoastaan toisesta reunasta aukaistuna, lahkeen suu ylöspäin, sivusaumaa 'koristeena' keskellä. Toisesta lahkeesta leikkasin sivukaitaleet. Saumoissa ja käännöksissä on tuplatikkaukset, kuten farkuissa ikään. Niskarenksu on kiinnitetty isoilla napeilla.

farkkupussi1-normal.jpg

Ja saksille, puikoille, koukuille, haarukalle ja kaikille muille tilpehööreille _piti_ olla oma pussukka -eihän niitä nyt muovipussiin voinut tunkea. Tulipa tehtyä tämäkin loppuu, piti vain lisätä vetoketju. Materiaalina kirppikseltä ostetut pikkutytön farkut.

farkkupussit2-normal.jpg

Farkku on materiaalina ihan ykkönen! Vanhat farkut saa toimitta meille, jos jollakulla sellaisia pyörii nurkissa. Öljy- ja maalitahraisia en kelpuuta, mutta risaisuus ei haittaa. Itse koulupäivien tuotoksista toisella kertaa.