Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa... vanha sanonta, joka pitää kyllä aika hyvin paikkansa. Kauniista käsitöistä ei pitäisi ottaa huonoja kuvia, mutta mutta. Minkäs teet kotikonsteilla, kun valo ei edes päiväsaikaan riitä kuvaamiseen. Eikä se ole pelkästään valosta kiinni, pitäisi olla silmää kuvaamiselle. Ja hyvä kamera tietenkin helpottaisi asiaa. En ole (laiskuuttani?) opetellut kuvien käsittelyä, mielestäni kuvat pitäisi osata ottaa niin, ettei niitä tarvitse jälkikäteen muokata. Tästä voi ja saakin olla montaa mieltä, mutta minä olen joissakin asioissa -hmmm- hieman vanhakantainen.

2067040.jpg

Valmiiksi keritty koirankarvalanka pääsi loppumaan, joten sitä piti keriä vähän lisää. Tämä erä olikin paremmin pestyä, joten kesken jääneen lapasparin jatkaminen ei tällä onnistunut. Täytyi aloittaa uudet ;-)

2067035.jpg

Nämä lasten liivit ovat odottaneet kuvaamista pitkään. En haluaisi 'pilata' ihania neuleita huonoilla kuvilla. Tämän tunnelmallisen kuvan otin eilen illalla, joskaan ei siinä paljon itse liivistä saa irti.

Tänään sitten paistoi aurinko; minä laittamaan akun laturista kameraan, kaivamaan liivit kaapista, etsimään sopivaa henkaria, hakemaan muistikortin tietokoneelta ja ryntään pihalle kuvaamaan. Aurinkoi paistoi, vaan enpä saanut tätä auringon paistetta näihin liivikuviin oikeinvangittua. Mutta ainakin omalla näytöllä värit toistuvat oikein ja valoakin on ollut riittävästi..

2067037.jpg

Lanka: Novita Nalle, sammalenvihreä
Malli: Novita kevät 2007
Koko: ~120 cm

2067038.jpg

Lanka: Novita Nalle, farkunsininen
Malli: Novita kevät 2007
Koko: ~100 cm

2067036.jpg

Lanka: Novita Wool, luonnonvalkoinen
Malli: Novita kevät 2007
Koko: ~80 cm

Äitini neuloi liivit viime syksynä pojilleni ja onneksi ne mahtuvat vieläkin päälle. Värit liiveihin löytyivät pokien kauluspaidoista (paidat olivat äidilläni värimallina langanostoreissulla), eivätkä ne paremmin olisi voineet osua. Kiitos Ämmi!