Kohta tulee kiire, jos mielii saada kaikki joulun ajan tekemiset kirjattua vielä joulukuulle. Joten tässäpä jatkoa...

... Jokainen käsityöharrastaja käy ainakin joskus messuilla katselemassa uusia ideoita. Minä löysin sellaisen Kädentaitojen messuilta. En ole tehnyt näitä myyntiin...ihan vain omaksi ja ystävien iloksi ja vieläpä vähän eri käyttötarkoitukseen, kun alkuperäinen (?) idean keksijä. Siis takaisin messuille; yhdessä myyntipisteessä oli hauskoja kukkia, tähtiä, sydämiä, hahmoja taivuteltuna sähkökaapelin sisuksista löytyvästä alumiinilangasta. Näistä muodoista oli koottu ikkunakoristeita yhdistämällä eri muotoja toisiinsa ja lisäämällä koristeisiin lasihelmiä. Hmmm... ei sellaisenaan ihan minun juttu. Käsityöitä harrastava anoppini oli löytänyt samaisen idean ja hänen kauttaan sainkin ensin tätä purettua kaapelia.

Minun käsissä kaapelista taipui pieniä sydämiä. Aluksi en tiennyt käyttökohdetta (kuusenkoriste?, ikkunaan pitkä ketju siimalla yhdistettyjä sydämiä? -ei värillisiä lasihelmiä). Samanaikaisesti tuskailin korttien kanssa. Ja niin nämä sydämet päätyivät mustalle kartongille -tekstit ja rajaus valkoisella kynällä.

2188795.jpg

***

Joskus loppusyksystä kaadoimme pari koivua tontiltamme (sieltä mihin se Iisakin kirkon aita on tulossa). Minulla on tietenkin koko ajan raksuttanut takaraivossa, että risuista pitäisi tehdä jotain. Risulinnun risusarven ohjeella sain vihdoin kokeiltua risutyön tekemistä. Ensimmäinen sarvikin oli suhteellisen kelvollinen, toinen onnistui jo hyvin (hieman muuntelin ohjetta omaan käteen paremmin istuvaksi). Sarvien innoittamana kokeilin myös kranssin tekemistä. Ne onnistuivat jotensakin rautalangan avulla (tätä täytynee harjoitella enemmän). Kranssit koristelin taivuttelemillani sydämillä ja messuilta ostamillani kuvioilla.

2188934.jpg

Ensimmäinen kranssi omaa kotiovea koristamaan. Keskellä oleva sydän on messuilta ostettu.

2188883.jpg

Toinen kranssi jouluviemisinä anopin kotipuoleen. Keskellä messuilta ostamani kukka.

2188931.jpg

Kokeeksi risusydän.

2188930.jpg

Pitänee opetella tekemään sellainen kuva'kollaasi'.

En ole isommin hörhelöiden enkä ylimääräisten kruusausten ystävä. Moni kranssi on mielestäni pilattu liialla hörhelöllä ja muovikoristeilla. Jostakin syystä kuitenkin ihastuin tähän materiaaliin, yksinkertaista ja selkeää. Risusarvia en koristellut ollenkaan.

Risutöiden tekeminen on mukavaa, mutta minun kädet eivät kestä ulkona tekemistä (liian kylmä) ja sisätyöksi tämä on kovin roskaista. Nytkin kuistilla polttelee kasa risuja -ainakin yhden sarven ja kranssin verran.  

**

Lisäsin tuonne sivupalkkiin sivun niistä vähäisistä käsityöaiheisista kirjoista joita omistan. Ehkä rupean seuraavaksi kasvattamaan sitä puolta. Haaviston kirjaa olen haaveillut (jostakin syystä kirjoneulelapaset houkuttelevat), samoin Knitted Lace of Estonia kiehtoisi.