Wanidojen jälkeen piti saada heti uudet sukat puikoille. Tällä kertaa kotimaisella Vellamo -mallilla. Wanidoista jäi sen verran lankaa jäljelle, että päädyin hakemaan sille kaveriksi tummanruskeaa lankaa. Tosin tummanruskeaa ei löytynyt, joten tämä lanka on jotensakin tummanruskean ja viininpunaisen välimaastosta -sopii silti yllättävän hyvin pinkin kaveriksi.

Tiimalasikantapään aloittaminen oikeasta kohtaa oli jokseenkin haasteellista. Kolmas vai olikohan neljäs kerta onnistui. Nämä ovat ensimmäiset kärjestä aloitetut sukat, jotka olen neulonut valmiiksi asti (yhdet aloitetut ovat jämähtäneet kantapäähän, jos kärjestä aloittaminen ei ole se syy).

Ryhdyin optimoimaan pinkin langan riittävyyttä, joten nilkassa on hieman paksumpi tummempi raita. Tämän seurauksena minulla on edelleen nöttönen pinkinpunaista lankaa...

Minulla lienee hieman löysempi käsiala kuin sukan suunnittelijalla, vaikka kuvittelisin meillä olevan jokseenkin samankokoiset räpylät. Minulla on 15 silmää puikolla, kirjoneulekohdat ovat napakat, mutta 16:sta silmällä raitaosuuksista olisi tullut liian löysät. Katkaisin kylmänviileästi kirjoneuleen kesken viimeisellä toistolla eli kirjoneule ei takana jatku 'saumattomasti'.

En ole aikoihin neulonut minkäänlaista kirjoneuletta -ja nämä sukat taisivat taas hetkeksi riittääkin. Toisaalta oli kiva, että raitasukassa oli jokin jippo, teki neulomisesta mielenkiintoisempaa. Tosin puhelinpalaverineuleena pelkkä raitasukka olisi ollut ehkä parempi. Nyt kirjoneuleosuudet piti neuloa muualla kuin puhelimessa ollessa.

Lanka: Austermann Step Classic, puikot 2,5 mm

**

Nyt minulla on nöttönen pinkinpunaista lankaa sekä ~puoli kerää tätä epämääräisen väristä tummempaa lankaa. Taas pitää keksiä jokin rojekti. Ohuet sukkalangat taitavat olla ikuinen kierre, ellei sitten neulo pitkävartisia sukkia ja käytä koko kerää... Pieni ajatuksenpoikanen kirjavaraitaisista sukista on hiipinyt mieleen, mutta tarvinnen vielä muutaman lisänöttösen epämääräisiä langanloppuja.

ps. Toissa kesänä neulomani Paraphernaliat ovat olleet kovassa kotikäytössä. Nyppyyntyneet ne ovat kamaliksi, mutta kun ne vahingossa pyörähtivät koneessa muun pyykin mukana, huopuivat nypyt helpohkosti nypittäviksi. Lanka on superwashia, mutta olen silti pessyt sukat käsin. Mutta sitten huomasin, että sukat ovat kuluneet päkiöistä puhki... toinen sukka on jo ihan rei'illä. Sen verran hidas sukanneuloja olen, että taidan vielä parsia nämä kotikäyttöön...