Paettiin työhuolia ja kotiaskareita mökille. Ilma oli oikein sopiva lasten kanssa ulkoiluun; lunta sateli hiljakseen ja pakkasta oli muutama aste. Reissu oli oikein onnistunut; ulkoiltiin, saunottiin ja nukuttiin.

Ensimmäisenä iltana lakanoita hakiessani törmäsin kaapissa kirjapiirin aiheena olevaan kirjaan. Arto Paasilinnan Sotahevonen. En ole aiemmin lukenut Paasilinnaa, mutta tähän tartuin heti ja luinkin sen heti perjantain aikana. Tarkoitus olisi käydän kirjan lukemisen jälkeen katsomassa kyseinen näytelmä teatterissa. Tämän perusteella saattaisin lukea Paasilinnalta jopa jotain muutakin. Kirjan lomassa neuloin vanhimmaisen villapaitaa. Se täytyy neuloa ensin valmiiksi ennenkuin saa aloittaa seuraavaa.

Perjantaina ulkoiltiin mökin pihapiirissä, laskettiin mäkeä ja möyryttiin lumessa. Lapset hiihtivät ja nuorimmainen (1v 7kk) sai hepulin, kun hänelle ei otettu suksia mukaan. Illalla tietenkin lämmitettiin puusauna. Ekaluokkalainen uskaltautui hankeen kahlaamaan.

Lauantaina teimme perinteisen hiihtoretken Myllyn laavulle makkaran paistoon. Nuorimmainen matkusti pulkassa, herra 4 veekin osan matkaa. Kolmen tunnin retki sujui mukavasti, vaikka kanssaihmiset laavulla taivastelivat, että 'miten te neljän lapsen kanssa jaksatte tällaisen retken tehdä'. Hyvin jaksettiin, vaikka uni jo nuorimpia huhuilikin.

Lauantai-iltana sain kuin sainkin lapsen tikkurin valmiiksi. Ihanan lämmin, sutjakka pusero takin alla pidettäväksi. Nyt koko osui paremmin kohdalleen kuin Purtissa. Pääteltäviä lankoja oli paljon, vaikka pyrin minimoimaan lankojen katkaisut.

Ohjetta otin Joukahaisesta, mutta vain vinkit Elizabeth Zimmermanin prosenttijärjestelmään.

Mallikertana 1.krs: 3o,1n 2.krs: kaikki oikein

Lanka: Sirdar Eco wool Puikot: 4mm

Aikas ihana! Sovituksista sain hieman palautetta langan kutittavuudesta, mutta hyvinhän tuo on tämän päivän ollut pelkän t-paidan päällä.