Olimme lauantaina häissä -omana hääpäivänämme. Juhlat olivat kauniit, vaikka järjestelyissä hieman kangertelikin. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Lapset jaksoivat hyvin, meidän nuorimmaiset olivat ne, jotka jaksoivat eniten tanssia. Pääsinpä minäkin pyörähtämään pienen suostuttelun jälkeen valssin tahdissa.

Nuorenparin lahjatoiveena oli silkkaa kahisevaa, joten minäkin tyydyin ompelemaan vain kortin.

Pohjakankaaksi hieman epäonnistunut aurinkovärjätty lakanakangas, päälle violetin sävyinen organtsa. Kiinni vapaalla konetikkauksella. Ensimmäistä kertaa sitä kokeilin, eikä se ihan niin hyvin onnistunut kuin olisin toivonut. Täytynee hankkia tätä varten tarkoitettu paininjalka.

Päälle harsin käsin sydämet pinkinpunaisesta Teddystä ja koristeeksi vaaleita siemenhelmiä. Hyvin yksinkertainen, mutta toimiva. Taakse tein puuvillakankaasta taskun, johon sai sujautettua pahvikortin ja rahan.

Kun on kerran käyttänyt kirjontalankoja, ei yksinkertaisesti tavallinen ompelulanka näytä kortissa yhtään miltään. Ongelma kirjontalangan kanssa on minulla siinä, että se jää hyvin helposti jumiin siihen ylälangan 'telineeseen'. Jos ei tätä hoksaa ajoissa, katkeaa lanka -välillä kerran jos toisenkin. Johtunee siitä, että lanka on niin liukasta ja ehtii purkaantua ja kiertyä lankarullan pidikkeen ympärille ja jumiin. Vaikea selittää, mutta ärsyttävä ongelma. Olisiko kellään vinkkiä, että miten tästä ongelmasta pääsee eroon?

Ja olisiko kenelläkään vinkkiä tuohon vapaaseen konetikkaukseen? Pudotin alasyöttäjän pois pelistä ja otin paininjala pois. Silti tuntui, että karkeahko korttipohja otti aina välillä kiinni alasyöttäjään ja korttia oli vaikea liikutella sujuvasti.

**

Viikonloppu oli yhtä juhlaa, sunnuntaina joimme mieheni tädin 50-vuotis synttärikahvit. Lahjaksi vein rekiretkikämmekät, ihan luonnonvärisenä.

Malli oma, lanka: 1/3 hauhau, 2/3 bääbää, puikot 4mm

Ajatus oli ensin neuloa hääparillekin koirankarvasukat, mutta jostakin oli tingittävä. Ei yksinkertaisesti jaksanut. Korttikin syntyi viimehetkellä, se vaatii sen inspiraation jostakin ja usein se on hakusessa. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen.