Vuosi vaihtui hyvässä seurassa iltaa istuen, pauketta kuunnellen ja naapureiden raketteja katsellen. Saunottiin, syötiin ja pelattiin. Nyt on hiljaista, kun pienimmät katsovat televisiota ja muu sakki nukkuu. 

Moni käsityöblogin kirjoittaja listaa vuoden vaihtuessa edellisen vuoden töitänsä sanallisesti tai kuvakollaasi(e)n muodossa. Minä ajattelin, että mitä tuota samoja kuvia uudelleen esittelemään. Jospa listaisikin sen sijaan niitä tulevia töitä tai ainakin suunnitelmia. Toimiipa samalla muistilistana itselle ja tähän voi sitten ehkä vuoden lopussa palata ja katsoa, että onko töistä osakaan toteutunut.

Lang Yarns, Alpaca superlight, 199m/25g

Tämä ohuenohut alpakkalanka huuteli minulle Kirjokkaan alekorista. En ensin ottanut, mutta piti palata takaisin hakemaan. Olen ihastellut Annan ihania, henkäyksen ohuita mohairneuleita ja sattumalta löysin ohjeenkin Modasta (6/2010). Lankaa taitaisi olla pitkähihaiseenkin versioon, mutta toisaalta lopusta voisi tehdä vaikka huivinkin. Katsotaan.

Sandnes Garn Duett, 90m/50g

Tämä lanka on samaa villa-puuvillaa kuin vasta valmistunut Purtti. Lanka lähti mukaan Käsityökauppa Ilon alelaatikosta samalla kertaa kuin lapsenkin takkilangat. Näistä tulee raitatakki, mallia ajattelin ottaa tästä ohjeesta, mutta muutoksia siihen tulen tekemään. En ole vielä ratkaissut kauluksen kohtaloa, mutta sileää oikeaa se ei tule olemaan. Ravelrystä löytyy todella kiva versio samaisesta langasta, jota aion käyttää.

 

Liukuvärjätty vironvilla

Tämän toi anoppini Tallinnasta, tästä tulee Revontuli.... ja jotain muuta.

Sandnes Garn Kitten Mohair, 163m/50g

Nämä ovat jo vuosikertalankoja. Ennen blogiaikaa virkkasin Kittenistä useammankin kolmiohuivin. Tuosta vaaleanpunaisesta piti tulla itsellenikin sellainen, vaan into lopahti neljännen huivin jälkeen. Langat meinasivat päätyä Portin lahjoituspöytään, mutta Soile heitti ilmoille idean virkatusta mohairhuivista. Näistä siis tulee huivi uudelle kevät/kesätakilleni, japanilaisten kukkien muodossa.

Tämä lanka on niinikään Kirjokkaan alelaarista. Kovin epätyypillinen väri minulle, mutta silti se tarttui matkaan. Lanka on yksisäikeinen luonnonvärinen. Tämän yksilön vyöte on kadonnut ja muut ovat yläkerrassa pressujen alla piilossa, joten päivitän langan tarkemmat speksit myöhemmin. Tämänkin uhkana oli päätyä jonkun retriitin kirppispöytään, kunnes lanka päivänä eräänä ilmoitti haluavansa olla isona Driven.

Olen joskus saanut kuulla kommentteja lankamäärästäni. Onhan sitä, mutta tiedän myös, etten ole suinkaan hamsteri pahimmasta päästä. Ja aika monelle asialle on suunnitelma, tosin ei tässä ole kaikki, ehkä ne päällimmäiset kuitenkin. Listaa voisi joskus jatkaakin. Alelaatikoista tulee ostettua lankaa ilman sen tarkempaa suunnitelmaa, mutta yleensä idea jossakin vaiheessa ilmaantuu, ennemmin tai myöhemmin. Meillä on uudessa konttorissa niin kylmä, että nyt on tarvetta lämpimille neuleille, takki on siitä kiva, että tunnelman lämmetessä voi sen välillä riisua.

Uuden vuoden lupaukseni voisi olla, että uutta lankaa tai kangasta ei saa ostaa ellei varastosta ole ensin käytetty pois jotakin olemassa olevaa. Ja toki ensin katsotaan kaapit läpi, josko siellä olisi sopivaa materiaalia ennenkuin ostetaan uutta. Tällä lailla ei varastot hirmuisesti pienene, mutta ei niiden pitäisi kasvaakaan.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Mitäs teillä on suunnitelmissa seuraaviksi käsitöiksi?