Tuotesuunnittelun kurssilla piti tehdä joko säilytin tai kello. Työssä piti käyttää jotakin seuraavista tekniikoista; kankaan painanta, kankaan värjäys, aplikointi, siirtokuvat ja/tai vapaatikkaus. Päädyin tekemään kassin kankaankudonnan kurssilla kutomastani poppanakankaasta, sillä siinä on käytetty itse värjättyjä räsyjä.

sailytin5-normal.jpg

Värjäsin muutaman puuvillaisen pöytäliinan dylonin tekstiiliväreillä. Väreinä käytin pinkin punaista ja mustaa sekä hitusen violettia. Mattoa varten värjäsin samoilla väreillä myös rullalla olevaa vinokaitaletta. Leikkasin kuivuneet ja silitetyt pöytäliinat tilkkutöissä käytettävän kangasleikkurin ja alustan avulla tasaleveäksi nauhaksi.

sailytin3-normal.jpg


Kankaasta tuli napakka, kun käytin mattoon tarkoitettuja kuteita. Kudoin kankaan kolmella kuteella, yksi kuteista oli koko matkan harmaa eko-ontelokude, muut kaksi olivat räsyä. Kahvat ja kanttaus on vanhaa farkkua, yhdet miesten farkut riittivät tähän työhön.

sailytin1-normal.jpg

Aluksi solmin loimilangat ja leikkasin lyhyeksi. Tämän jälkeen leikkasin farkusta 5 cm leveitä suikaleita ja ompelin ne yhtenäiseksi nauhaksi. Koristetikin avulla käänsin nauhan kanksinkerroin.

 

sailytin4-normal.jpg

 

Seuraavaksi tikkasin kantonauhan kassikankaaseen kiinni. Tämän jälkeen ompelin sivusaumat ja tein pohjan muotoilun. Kahvanauha kiertää kassin pohjan ympäri. Pohjassa on muuta kassia hieman tummempi väritys.

sailytin2-normal.jpg

Viimeiseksi huolittelin yläreunan farkkukantilla ja kahvaosat ompelemalla nurjalle kiinni toisen farkkukaitaleen.

sailytin-normal.jpg

 

Ompelukone oli kieltämättä aika kovilla, mutta kiva kassi tästä tuli. Korkeutta kassilla on 40cm, syvyyttä (pohjan leveys) 20cm ja leveyttä reilut 30cm. (poppanaloimen leveys oli 55 cm)