Dropsilla on todella kauniita oransseja värikartassa. En minä itselleni, mutta niille, joille väri sopii...

Kun herra 8kk oli ihan pieni, kaipasin rinnanlämmitintä vaikka oli kesä. Suunnittelin neulovani itselleni pienen boleron, jossa on napit edessä. Lämmittää juuri oikeita kohtia ja on helppo aukaista imetystä varten. Arvatkaa teinkö? En, pidin neulomaani boleroa etupuoli takana ja kiinnitin nipsulla takaa -oli hankala käyttää. Kun serkkuni sai poikavauvan, halusin tehdä nimenomaa jotakin serkulleni itselleen. En ihan pelkkää rinnanlämmitintä, vaan jotain jota voi pitää muutenkin. Ja niin aloitin. Yhdesti kävin sovittamassa, mutta neulominen jäi joulukiireiden (ja muuton) jalkoihin. Joulun jälkeen sain sen vihdoin valmiiksi ja annettuakin. Lankaa meni yllättävän paljon, jouduin hakemaan sitä kahdesti lisää.

Kookosnapit Lumoavasta Langasta

Lanka: Lanka Drops Eskimo 320g, Puikot: 6mm

Malli: neuloessa syntynyt

**

Vanhimmainen kasvoi näistä pipoista ulos, mutta tarvitsi kuitenkin hieman paksumman pipon. Ihan samanlaista en halunnut tehdä, sillä malli vaatisi pientä viilausta. Lähtökohdat pipolle

  • väri: ehdottomasti oranssi ruskean toppatakin kaveriksi
  • paksuhko lanka: käteen tarttui Dropsin Nepal
  • kirjoneule: vähintään korvien kohdalle, jotta pipoon tulee paksuutta
  • malli: pipon on peitettävä hyvin myös korvat

Näillä spekseillä aloitus venyi ja venyi. Paitapajassa Tuulia vinkkasi, että yksi hyvä vaihtoehto mallitilkuksi on ylhäältä alas neulottu pipo. No en minä mitään mallitilkkua tarvitse, mutta siitä se ajatus sitten lähti.

  • mallin pohjaksi Tuulian One for all Cap, otin ohjeesta aloituksen
  • kysyin lapselta, että minkä kuvion hän haluaa pipoon, vastaus oli NY

Niin, että mikä NY? pikaisen googlettamisen jälkeen äitikin oli viisaampi. Lapsi haluaa New York Yankees:n logon pipoonsa, siis ikäänkuin wannabee baseball cap:in... Mitäs menit kysymään...

Kuvassa kuitenkin herra huomenna 7veen päässä, joten aavistuksen näyttää isolta.

Päättelin otsan silmukat hieman aiemmin ja jatkoin korvalliset ja niskan pidemmäksi.

Lanka: Drops Nepal ~70g, puikot: 4mm

Kirjoneule muodostui periaatteella 'ei liian pitkiä langanjuoksutuksia'. Logon piirsin ensin ruutupaperille ja neuloin sen puoleen väliin, kunnes totesin, ettei se mahdu pipoon. Purin ja vähän pienensin. Reuna rullaantui ikävästi ylöspäin, mutta sain sen asettumaan, kun virkkasin napakan reunuksen ja rässäsin pipon. Herra lähes 9 veetä huolestutti hieman, että nauravatko kaverit lentäjänlakkimaiselle mallille, mutta koekäyttö osoitti huolen turhaksi -pakkasilla on pipoa pidetty, lämpimän kelin lakki se ei ole.

Tämmösen voisi neuloa itsellekin -jollakin muulla kuviolla.