Ravelry on paha paikka. Siihen jää koukkuu, sieltä löytyy ideoita ja ajatuksia vähintäänkin yhtä paljon kuin toisten blogeista. Kehruuryhmän tuotosten kuvia katsellessa oli pakko itsekin kokeilla, että onnistuuko minun raskaahkolla värttinällä saada aikaa ohuempaakin lankaa.

Ja onnistuihan se, kun on hyvä topsi. Minä käytän värttinää siten, että tuen sen lattiaan (kuten se meillä kurssilla opetettiin), ilmassa pyörittäen villa ei varmaankaan kestäisi värttinän painoa.

Tämä oli vain kokeilu, puolitoista metriä kaksinkertaiseksi kerrattua lankaa. Topsia on ~100g, kehrään sen joskus myöhemmin, piti vain saada kokeilla.

**

Mustaa suomenlammasta löytyi lanka-arkusta myös hahtuvana, tilattu jokunen vuosi sitten Kauhavan Kangasaitasta. Minun on pitänyt jo pitkään kokeilla Villapöpien ohjetta (Ullasta), mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Nyt tein ensimmäiset ja toisetkin ovat jo puikoilla. Nuorimmainen siis kestoilee.

Lanka: Kauhavan kangasaitan 2säikeinen hahtuva

Ohje: Villapöpät, Puikot: 5,5mm sukkikset

Tein pienimmän koon (0), mutta voi olla, että jäävät hetikohta pieneksi. Seuraavat tulevatkin sitten kokoa 1. Hahtuvaa näytti arkussa olevan enemmänkin, joten ei niin väliä, jos tulee joku liian pienikin pöksy (onpahan viemisenä mahdollisille uusille, hieman pienemmille, tulokkaille). Tätä neuletyötä säilytän uudessa, ihanassa paperikorissa, jonka saimme vauvaonnitteluissa. Koriin oli pakattu jokaiselle jotakin -ihana!

**

Lankainventaariota tehdessäni käteeni osui myös kiekko Virosta tuotua yksisäikeistä hahtuvaa. Toisesta samanlaisesta kiekosta olen neulonut taannoin pieniä lapasia ja villahousut, mutta tämä toinen on jäänyt vielä toistaiseksi käyttämättä. Mieleeni tulivat kirjoitukset, joissa kehruun alottelijoita kehoitetaan harjoittelemaan kierrettä hahtuvalangalla -ja siitä se ajatus sitten lähti.

 

Tästä tulee mukavan ohutta ja tasaista lankaa suht helposti. Jospa harjoittelysta olisi apua tasaisemman kierteen saamiseen. Ja ehkä tämä pääsee ensi talvena huiviksi...

**

Tosin nyt minulla nämä tekemiset rönsyilevät vähän turhankin paljon. Ompelukoneen kulmalle olen kasannut jotakin valmiiksi leikattua, saumurin kulmalla odottelee pino viimeistelyä vaativia käyttötarpeita, puikoilla on pari projektia ja vauvan vapaavirkattu peitto odottaa vielä valmistumista (kasaus on jo hyvästi aloitettu). Näitä tekemisiä voisi kutsua kangas- ja lankavarastojen tyhjäämiseksi (tai ainakin sen yritykseksi). Koitan ostaa mahdollisimman vähän uutta, mutta esim. trikoota on varmaan jossakin välissä ostettava.