Olen haikaillut koirankarvalangan värjäämisestä. Jotenkin tuntuu, että kun lanka on muutenkin melkoisen luonnonläheistä lankaa, pitäisi se myös värjätä luonnonväreillä. Mutta minun värien aikaansaaminen luonnonmateriaaleista on jo korkeampaa matematiikkaa. Niinpä mielessä on pyörinyt CoolAidien kokeileminen koirankarvalankaan.

Näiden lahjalapasten saaja pitää vaaleanpunaisesta, pinkinstä, violetista. En kuitenkaan ehtinyt värjäämään lankaa ennenkuin aloitin lapasten neulomisen. Joten päädyin uittamaan valmiit lapaset mehuvärissä nimeltä Pink Lemonade. Yksi pussi sai kovin hailakan värin aikaiseksi, joten lisäsin toisen pussin ja uitin lapaset uudestaan.

Lanka: 1/3 hauhau, 2/3 bääbää

Malli: oma 'Rekiretki', Puikot: 4mm

Märkänä lapaset näyttivät siltä, että olin saanut aikaiseksi kaksi karvaista, venyvää possunpoikasta. Onneksi kuivuminen paransi tilannetta ja lapaset ovat itseasiassa kauniin vaaleanpunaiset. Väri ei ole ihan tasainen, mutta se ei suinkaan ole huono asia. Kuvittelin, että karkeammat päälykarvat eivät ota väriä itseensä, mutta kyllä nekin värjääntyivät. Saa sitten nähdä, että miten väri pysyy.

Seuraavaksi kokeilen kyllä vyyhdin värjäämistä, mutta ensin on tulossa parit kämmekät ihan luonnonvärissä.