Eilen illalla söimme hämyisessä tunnelmavalaistuksessa, kun samalla seurasimme naapuruston rakettiräiskettä. Kynttilä heijasti erikoisen himmelimme kuvajaisen kattoon. Epäilin ettei sen ikuistaminen onnistuisi, mutta tässä tulos.

himmeli-normal.jpg

Emme ampuneet omia raketteja, mutta kävimme katsomassa kotikuntamme järjestämää ilotulitusta puolilta öin. Hienohan se oli ja pauke oli vaikuttava, mutta ehkä niillekin euroille olisi ollut tähdellisempääkin käyttökohdetta.

**

Entäs ne uudenvuoden lupaukset? Syömisten, juomisten ja liikkumisten suhteen pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni, mutta parempi olla lupaamatta mitään. Liityin kuitenkin Ravelryn lankalaatikkoon, jonka tarkoituksena on tyhjetää itse kunkin lankavarastoja jokaisen itselleen asettamilla säännöillä. Minä sorvasin seuraavanlaiset säännöt:

Osta vähemmän kuin kulutat on erittäin hyvä yleissääntö, koitan pitää siitä kiinni. Tarkennuksina tähän:

  • lankaa saa ostaa lahjaneuleeseen tai sukkiin, muuhun käyttöön vain äärimmäistä harkintaa käyttäen
  • kahta plus -kuukautta ei saa olla peräkkäin (ostetut + saadut - käytetyt - lahjoitetut)
  • loppusaldo vuoden lopussa täytyy olla 0 tai miinuksella
  • epämääräisiä vuosikertakeriä tuhotaan tossuiksi, lapasiksi, annetaan lasten askarteluun jne.
  • lankaa saa lahjoittaa eteenpäin

Toissapäivänä koitin inventoida lankavarastoani. Ja hups, se taitaa olla isompi kuin uskoinkaan, on siinä mistä vähentää. Joten otin härkää sarvista ja aloitin 'epämääräisten vuosikertakerien' tuhoamisen virkkaamalla pannunalusia pelaamisen lomassa. Virkatut lätyskät koneeseen huopumaan ja kuivumisen jälkeen käyttöön. Ei mitään käsityön mestariteoksia, mutta käyttökelpoisia.

pannualuset-normal.jpg

Lanka: Drops Eskimo, kirjava ja oranssi

Koukku: 10 mm, Malli: pelaamisen lomassa sommiteltu kukka ja kaksi ympyrää