Viime talvena neuloin itselleni villatakin Isoveljestä. Ohje Novita kevät 2007 malli 44. Tosin pienin muutoksin; hihoihin pidemmät resorit ja hupun sijasta pieni pystykaulus. Tämä takki taitaa olla tämän kevään ja kesän pidetyin vaate (niin, on tainnut olla melkoisen vilakka kesä...) Malli on kiva, neulominenkin sujui nopsaan (paksu lanka, helppo mallikerta ja nappien sijaan vetoketju), mutta Isoveljeen lankana olen kuitenkin vähän pettynyt. Villatakki on nimittäin nyppääntynyt melkoisen paljon. En ole samanlaista nyppääntymistä 7veikan kanssa huomannut.

Nyt puikoilla puolestaan on neuletakki Samoksesta. Ohje Novitan kesä 2008 malli 30. Jokin tässä mallissa puhutteli minua heti ensi silmäyksellä. En tiedä mikä. Tässäkin takissa on vetoketju (karsastan nappilistojen tekemistä, etenkin jos silmukat nappilistaan on poimittava miehustasta) ja huppu, jota en kuitenkaan tule tekemään. Enkä ole kyllä aivan vakuuttunut tuosta kuviostakaan, suunnittelin jo hihoihin pelkistetymmän kuvion, etu- ja takakappaleet tulevat huppua lukuunottamatta ohjeen mukaisesti -mitä nyt helmaan pari senttiä lisää ja hapsut jätän pois.

1753831.jpg

Väri on kuitenkin niiiiin minua. Lehdessä takki oli neulottu valkoisesta samoksesta. Kolmen pojanviikarin kanssa on turha haaveillakaan valkoisesta vaatteesta...

Periaatteessa haluaisin neuloa mieluummin ohuemmilla langoilla, mutta pelkään, että työ on paljon suuritöisempi ja jää kesken, siksi usein päädynkin paksumpiin lankoihin.

Aiemmin neulomani Koivu -pipo on käytössä venynyt ja vanunut ja menee nykyisin nelivuotiaan isoveljen päähän. Tosin korkeutta pipossa voisi yhden koivunlehden verran olla lisää. Täytynee tehdä nuorimmalle uusi.