SNYltä saamani KingCole merinovillalankojen vyyhdissä luki ettei lanka kutita. Punainen lanka ei ole rehellisen punaista... vadelma olisi ehkä oikeampi väri. Harmaa lanka puolestaan oli aika paljon ohuempaa kuin punainen. Ja jo aiemmin olen monessa blogissa ja knittyssä ihastellut Tudora kauluria.

Kaiken tämän lopputuloksena päädyin neulomaan kaksinkertaisella langalla, punainen ja harmaa yhtä aikaa. Viitosen puikoilla. Aluksi en kyllä oikein tiennyt, että tykkäänkö neulepinnasta vai en.

Neulomisen edetessä totesin kyllä, että tästähän tulee vallan kaunis. Koska harmaa lanka on ohuempaa, tulee sitä pintaan vähän vähemmän. Mieleen tulee tweede tyyppinen neulepinta (saa toki olla eri mieltä).

Neuloessa mittailin, että tiheys on juuri ohjeen mukainen. Loppuja kerroksia päätellessä tyrmistys oli melkoinen, kun huomasin, että olin alunperin luonut 12 silmukkaa liian vähän. Meinasi iskeä paniikki, että kuinkahan kauluri riittää. Ensin neuloin korkeampaankin reunaan ainaoikein kaistaleen (kuten matalampaan reunaan tulee se nappilista), mutta siitä ei tullut hyvä. Purin pois ja virkkasin samalla määrällä lankaa kolme kerrosta kiinteitä silmukoita, siis sinne korkeampaan reunaan. Se toimii ja siisti samalla löysähköksi jääneet einsimmäiset silmukat.

Eli loppu hyvin, kaikki hyvin. Napit löysin mummuni nappilaatikosta. Laitoin kaksi vierekkäin, jotta on samantien säätövaraa. Kaulurista tuli aivan riittävän pitkä, vaikka silmukoita olikin ohjetta vähemmän. Lankaa jäi vielä kämmekkäiden verran (toivottavasti).

Malli: Tudora by Cheryl Marling

Puikot: 5mm Knit Picksit

Lanka: King Cole Merino Blend 4 Ply ja DK