Vanhimmaiseni pyysi taannoin pääkallopipoa itselleen. Jonakin heikkona hetkenä minä menin hänelle sellaisen lupaamaan. Jälkeenpäin yritin kyllä kaupata sammakkopipoa yms. pääkallopipon sijaan, mutta eivät ne kelvanneet. Nyt vihdoin lunastin lupaukseni ja sain pipon neulottua. Hyvän pääkallokuvan löysin Nice Factorin neuleohjeista ja silmukkamäärät Käsillään -blogista.

Vaan eipä se niin helppoa ollutkaan. Piposta uhkasi tulla kypärä; 2*kertainen nalle ja 4,5mm puikot (jotka osoittautuivat lopulta 4mm puikoiksi) olivat lähes peltiä. En silti tunnustaudu vanhapiikatiukkikseksi! Vaihdoin puikot 5mm sukkiksiin ja johan parani (samalla huomasin, etten omista 4,5 mm sukkapuikkoja). Eli ensimmäinen puolipipoa meni purkuun.

Seuraava mutta tuli kuvan kanssa. Esikoinen ilmoitti, ettei se käy, siinä on luut pääkallon alla ristissä, vaikka niiden pitäisi olla pääkallon takana ristissä. Siispä kuvaa muokkaamaan -onneksi näytin sen pojalle ennen kirjomista. En ole koskaan oikein kunnolla jäljitellyt silmukoita. Varmaan minä joskus olen sitä kokeillut, koska olen aina ollut sitä mieltä, etten sitä hommaa hallitse. Tästä kuvasta tuli kuitenkin suht kelvollinen -ehkä seuraava jo onnistuu paremmin.

2196428.jpg
Lanka: Nalle, kirjonnassa koirankarvalanka
Puikot: 5mm metallisukkikset
2196432.jpg

Pipossa on 96 silmukkaa, 2o2n resorin (5 krs) jälkeen neuloin etuosaan 22 silmukkaa leveän sileän kaistaleen (pääkalloa varten), muualla 2o2n. Osasin jopa laittaa kotikutoiset silmukkamerkit sileän kaistaleen reunoihin, jottei jokaisella kierroksella tarvinnut arpoa oikeaa kohtaa. En isommin pidä sädekavennuksista, vaan minulla on tapana kaventaa pipo enemmän ja vähemmän mutu -tuntumalla. Ensin yhdet nurjat silmukat pois, muutama kerros väliin, jonka jälkeen toisetkin nurjat silmukat pois, taas muutama kierros väliin ja joka toinen oikea silmukka pois jne. Ihan fiiliksen mukaan. Yleensä tulee  kuitenkin ihan nätisti päähän istuva.

Pipo olisi saanut olla aavistuksen pidempi (siis muutama kierros lisää ennen kavennuksia), ehkä minä vielä kavennuksen puran pois ja jatkan pipoa.

***
Alkakoon uusi vuosi ja lupaukseni lunastus tällä pipolla.