Elämä on jatkuvaa uuden oppimista.

Kaksivuotias harjoittelee lauseiden muodostamista. Atto tuli tontilta pyörrrrällä. Atto tulee ulos kohta. Atto hauaa eipää. Atto eikki Kallella (= leikki Kallen kanssa) ...

Pikkueskari leikittelee sanoilla eskarilaisten mukana. Puu, suu, kuu, huu, muu... Pieni, sieni, lieni, mieni, kieni...

Ekaluokkalainen harjoittelee jo lukemaan ja laskemaan sujuvasti.

Iskällä on rakennustekniikka enemmän ja vähemmän pakosta itseopiskelussa ja äiti yrittää kaiken kiireen keskellä opetella uusia tuulia neulomisen saralla.

Ylhäältä alas neulottava neule. Ohjeena Picovoli (ravelry -linkki). Tein mallitilkun ja totesin tiheyden oikeaksi. Siitä huolimatta sain aloittaa puseron kolme kertaa ja silmukkamäärä on ihan toista kuin ohjeessa. En ymmärrä. minulla on enemmän silmukoita, kuin suurimmassa koossa ja nytkin tulee minulle nippanappa nafti pusero. Lankana mukavantuntuinen Drops Cotton-Viscose, jonka kanssa olen pelotteluista huolimatta päjännyt suhteellisen hyvin (tosin en ole neulonut uudestaan purettua lankaa). Paita on menossa jossakin vyötärön hujakoilla.

Kärjestä aloitetut sukat. Ei varsinaista ohjetta, mutta periaatteita noukittu vähän sieltä ja täältä. Lankana Fabelin sukkalanka. Halusin aloittaa sukat kärjestä, jotta voin rauhassa neuloa niin pitkät varret kuin on tarpeen (tai lankaa riittää). Sopivaa ohjetta ei muka löytynyt, joten lähdin vain neulomaan ja palmikoitakin taivuttelemaan. Toisaalta aika turhaan, lanka on niin kirjava, että ihan sielä sukkakin olisi käynyt. höh. Vähän siinä ja siinä, että purkaako kärkeen ja neuloako ihan sileä sukka. Nyt pitäisi aloittaa ensimmäisen sukan kantapää.  Sukalle oli kyllä jo nimikin; tripletti. Mutta voisihan tuon idean käyttää vähemmän kirjavaan lankaankin.

Tässä peitossa olen käyttänyt elämäni ensimmäisen kerran intarsia -tekniikkaa. Intarsia oli sanana minulle ihan outo, ennen neuleiden nettiin eksymistäni. Hyvinhän tuo kuitenkin sujuu. Muutaman huomion voisin itselleni ylös kirjata. 

  • Värien vaihtumiskohdassa vie seuraavaksi neulottava lanka aika edellisen langan alta 
  • kiristä liitoskohdan langat heti, kun olet neulonut ensimmäisen silmukan uudella värillä
  • selvittele sotkeentuneet langat aina, kun lopetat neulomisen, mukavampi aloittaa seuraavalla kerralla
  • Seitsemän kerää yhtä aikaa neuleessa on varsin riittävä, vähemmälläkin präjäisi...

Näiden lisäksi olen harjoitellut neuleen suunnittelua, värien valintaa sekä ohjeen kirjoittamista. Kaikki vain ovat jollakin tapaa keskeneräisiä, mutta ehkäpä jossakin välissä jotain valmistakin syntyy.

**

ps. Onnistuin vahingossa klikkaamaan oman blogini blogilistan suosikkeihin ja olen suuresti hämmästellyt 'päivityksiä', joita blogilista väittää blogissani tapahtuneen (mm. edellinen päviitys on blogilistan mukaan 14.9, jolloin en kyllä ole mitään blogiini päivittänyt). Ovatko nämä 'haamupäivitykset' blogissani kovinkin tavallisia? Ja tietääkö joku mistä ne johtuvat?