Eilen oli jälleen vauhdikas päivä. Vanhimmilla oli koulupäivä (myös eskarilaisella). Lapsille oli järjestetty leikkimieliset olympialaiset, joihin vanhemmatkin saivat osallistua. Suorituspisteitä oli koulun pihalla ja viereisellä urheilukentällä. Aamu alkoi merirosvojumpalla ja jatkui erilaisin liikuntasuorituksin; sappaan, donitsin ja höyhenen heittoa, takaperin juoksua, pallottelua, hippaleikkiä, jalkapalloa, aitajouksua, puujalkakävelyä... Mukavaa oli, vaikka välillä meinasin vanhemmilla hieman vilu tullakin. 

Illalla me vanhukset suuntasimme valmistujaistupareihin nuorimmaisen kera, isommat pääsivät mummulaan yöksi. Uusi koti oli varsin mukava ja asukkaidensa näköinen. Arkkitehdeiksi valmistunut pariskunta sai asianmukaisen kortin.

**

Lastenvaatteiden ompelu on edennyt ainoastaan pipojen osalta. Vanhimmat saivat trikoopipot. Olen joskus aikaisemminkin yrittänyt ommella kutakuinkin päänmyötäistä trikoopipoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Eivät nämäkään mitään loisteliaita ole, mutta ihan käytettäviä. Kankina näissä Iinulta ostettu Hilcon (?) trikoo, kaavaa ei ollut.

Eskarilainen on ottanut pipon omakseen. Farbenmixin nauha helpottaa pipon pukemista oikein päin.

Tokaluokkalainen ei niin pipoon ihastunut, kun 'ei muutkaan pipoa pidä'. Totesi silti hyväksi. Farbenmix tällä kertaa niskassa.

Nuorimmaisen pipon tein Ottobren kaavalla, tosin minä lisäsin pipoon vuoren. Päällinen LastenMetsolan joustofroteeta, vuori Hilcon (?) trikoota Iinulta. Lakista tuli syötävän suloinen, vaikkakin peitetikkikoneen käyttöä pitää taas harjoitella.

Mitä kuuluu herralle 3kk?

Painoa ja pituutta on tullut kiitettävästi. Vasemmalle kyljelle käännytään ja välillä yritetään kovasti jo mahalleen. Eilen taisivat omat nyrkitkin löytyä, niitä on pitänyt tuijotella ahkerasti. Juttua on pikkumiehellä melkein yhtä paljon kuin isommilla veljilläänkin ja välillä kikatetaan ja hihkutaan ääneen. Varsin tyytyväinen ja rauhallinen pikkumies, nukkuu hyvin ja viihtyy hetkittäin itsekseenkin. Joinakin iltoina on kyllä pidetty pientä huutokonserttia (eikä aina ihan niin pientäkään). Iltaisin olisi mielellään vain sylissä.

Edit; ja jotta seuraavan kerran trikoopipoja ommellessani en olisi yhtä hukassa mallin kanssa, laitan tämän linkin muistiin.