Käsityöbloggaajiakin on moneen junaan; toiset kirjoittavat lähes päivittäin, milloin käsitöistä, milloin muusta elämästä, toiset valmistavat käsitöitä niin tiheään, että blogin päivitys on jo sitä myöten lähes päivittäistä, toiset bloggaavat kuukausittain tai vielä harvemmin. Minä kuulun kastiin, joka suunnittelee kirjoittavansa muustakin kuin vain valmistuneista käsitöistä, mutta hyvä, että saa edes käsityönsä kirjattua. Tämä kirjoitus kuuluisi siis ystävänpäiväntienoille;

Joskus taannoin keskustelimme ystäväni kanssa neulotuista tiskiräteistä. Minun teki mieli kokeilla, ystäväni ei puolestaan lämmennyt asialle -kalliita lankoja nyt sellaiseen. Niinpä päätin neuloa hänelle ystävänpäiväksi rätin kokeilemista varten. Kaiken muun hässäkän keskellä en ehtinyt saada sitä yhtä pientä rättiä valmiiksi (miten voi olla??). Mutta nauru pääsi, kun ystäväni kaivoi kassista minulle ystävänpäivälahjan -kuinkas muuten kuin tiskirätin ;-)

Saamani lahja, lankana Novita Tenneesee

Neuloin minäkin omani valmiiksi ja vein seuraavalla kyläilyreissulla.

Lanka: Novita Luxus Cotton, puikot 3,5 mm

Malli: Be my dishcloth

Entäs ne käyttökokemukset? Kummankin rätit ovat olleet käytössä ja hyviksi on havaittu. Toimii valehtelematta paremmin kuin kaupan 'halvat' rätit. Lisää pitäisi neuloa, mutta jotenkin niiden neulominen ei houkuttele. Ei vaikka tietää käytössä hyväksi ja vaikka lankaakin olisi. 

Tosin mallia etsiessäni törmäsin vauvalle neulottuihin puklu&pesurätteihin. Niissäkin toimisi varmasti loistavasti. Saisikohan niiden neulomiseen paremman inspiraation?? Cottonia olisi kyllä peittoon asti, mutta taidan neuloa jotain hieman yksinkertaisempaa kuin tämän.

**

Ystävänpäivältä piti pistää muistiin toinenkin asia, nimittäin muistiinpanoja keskimmäisen synttärikakusta.

  • Tein ensimmäisen kerran sienikakun (siis kiehuvaa vettä kakkutaikinaan). Se onnistui ihan hyvin, vaikka jonkin verran lässähtikin uunista ottamisen jälkeen.
  • Toiseen väliin pistin rahka-kermaseoksen sekaan sulatettua valkosuklaata.
  • Toiseen väliin mansikkarahkan saukeuttamiseksi vaniljakastikkeen jauhetta (en siis tehnyt kastikkeeksi).

Ohjeen sienikakkupohjaan ja täytteiden vinkkeihin löysin kinuskikissan -blogista. Täytteitä en tehnyt suoraan hänen ohjeillaan, vaan noukin mainitsemani lisät 'omiin täytteisiini'. Ja koska synttäreistä on aikaa, en ihan tarkkaan muista, että mitä niissä täytteissä oli ja missä suhteessa...