Olen joskus maininnut muutamaankin otteeseen, että inhoan kappaleiden yhteen ompelemista ja silmukoiden poimimista reunasta. En millään osaa tehdä niitä siististi. Siksi ihmettelinkin, että miten ihmeessä aloitin pellavatakin, alhaalta ylös, kappaleet erikseen, kauluksesta ja etureunoista poimittavat silmukat...

Heti mallin ilmestyttyä ajattelin, että tuon minä tahdon. Ja kun Dropsin puuvilla-pellavalanka oli tarjouksessa, ostin sitä tätä takkia varten. Ja aloitinkin heti. Mutta kun sain kappaleet valmiiksi, pistin työn syrjään. Kuka sitä nyt talvea vasten lyhythihaista pellavatakkia tarvitsee.

Vaan kun reissun lähestyessä piti ryhytyä miettimään vaatetusta, kaivoin kappaleet esille ja ryhdyin ompelemaan. Eikä se taaskaan onnistunut yhtään sen paremmin kuin aiemmin - ei vaikka halkaisin langan kahtia. Se virkattu palapeittokin olisi jäänyt tekemättä, ellei kappaleiden kiinnittämiseen olisi löytynyt virkkausohjetta. Muistelin, että Taina mainitsi joskus yhdistäneensä paidankappaleetkin virkkaamalla. Ja ei kun kokeilemaan. Onnistui loistavasti! Tiivis, siisti sauma syntyi kuin itsestään!

Resoritkin onnistuivat yllättävän hyvin ja niin sain parissa illassa itselleni uuden jakun reissuun mukaan.

Lanka: Garnstudio Bomull-Lin 440g, puikot: 4 mm

Lanka ja poltetut puunapit Lumoavasta Langasta

Ja lopputulos on ihana!

Muuten ohjeen mukaisesti, mutta hihat ovat hieman pidemmät.