Paljon on saatu aikaiseksi, vaikkei sitä blogin perusteella uskoisikaan. Halkoja täälläkin vilahteli, nyt ne on saatu tehtyä.

Autotalliin on saatu pelti päälle ja lattia valettua. Lattia piti toki ensin siivota, tasoittaa, viemäröidä, styroksoida, raudottaa ja kaapeloida. Kävi jo kohtuu rutiinilla, kun ensin talolla harjoiteltiin. Nyt autotallissa on jo 20 cm villaa seinissä odottamssa höyrysulkua. Pihalla on ulkoverhouslaudat odottamassa seinään pääsyä. Että tekemistä riittää kyllä jatkossakin.

Viikonloppu meillä ajeltiin Dinolla. Ei junalla, vaan henkilönosturilla. Vihdoinkin saimme talon päätyihin viimeiset maskiharkot paikalleen, samalla maalattiin päätyjen korkeat räystäät.

Monessa blogissa on esitelty pihamalle ilmaantuneita kukkasia ja kasvimaan laittoa. No, meillä on pihalla luonnonkivikasoja, täytemaakasoja, ruokamultakasa, harkkopinoja, kuormalevyjä, lautoja, lankkuja, polltopuita, nokkosta, maitohorsmaa jne. Ei siis kovin paljoa esiteltävää. Tosin, jos osaa suodattaa sieltä rojun keskeltä, niin kyllä meillä on ihanasti kasvava vaahtera, joka selvisi siirrosta, vanhoja sireenejä, jotka kukkivat kauniisti, kieloja, jotka leviävät kulkuväylälle, hyväkuntoinen villivattu, johon näyttää tulevan runsaasti kukkia ja tontin ympäröivä ihana vanha puusto.

Yhden kivikasan keskeltä kasvaa tällainen, osaako kukaan kertoa, että mikä se on?

Kasvimaata en ole vielä voinut laittaa, mutta jotain piti saada. Mies tekaisi kaksi laatikkoa vanhoista laudoista. Ne tulivatkin heti täyteen, kun sain taimia lahjaksi ja ostin itsekin maalinhakureissulla. Taimia ilmaantui niin paljon, etten saanut salaatin ja tillin siemeniä mahtumaan mihinkään, täytynee tehdä vielä ainakin yksi laatikko.

Ruohosipuli, basilika, persilja, kesäkurpitsa, chili, ananaskirsikka, tomaatti...

Osa taimista on enemmänkin kasvihuoneeseen kuuluvia. Meidän piha on lämmin ja suojaisa, mutta vanhalta saunalta löytyisi kyllä ikkunalaseja. Pitäisiköhän tekaista pieni väliaikainen kasvihuone?

Olen minä jotain käsitöitäkin tehnyt, mutta niistä sitten toisemman kerran.