Piti minunkin kokeilla applikointia lapsen vaatteeseen RuttuNuttu -blogin innoittamana. Annika on ommellut lukuisia upeita applikaatiokuvia lastensa vaatteisiin. Olen minä applikoinut ennenkin, mutten joustavilla kankailla.

Kuvan miettiminen kaapista löytyvien kankaiden materiaali- ja värimaailmasta oli jokseenkin haasteellista. Päädyin lopulta yksinkertaiseen pöllöön. Velouria ei minun varastoistani juurikaan löydy, enemmän mennään college -linjalla. Sen verran mukavaa puuhaa tämä oli, että täytyy tehdä lisää (ja mitä ilmeisemmin hankkia uusia kankaita). Kuvan applikoin jo joskus tammikuun alussa, mutta nyt vasta sain kasattua puseron ja housut valmiiksi.

Kaava: Ottobre 6/2008, Rille -paita

Samalla koitin hyödyntää lainassa olevaa peitetikkikonetta... joka osaltaan ehkä viivästytti valmistumista. Sen verran korkea kynnys on käyttää ko. konetta, oma ompelukone on niin paljon tutumpi ja turvallisempi.

En yleensä laita resoria kaulukseen, vaan teen kanttauksen trikoolla. Resori on jotenkin niin paksu tullessaan kaulukseen nelinkerroin. Nyt päätin kuitenkin kokeilla. Kaksi kertaa purin pois ja lopulta päädyin laittamaan 'normaalin' resorikauluksen, kuten Ottobren ohjeessakin taitaa olla. Tämä kuitenkin enemmän siksi, että kaula-aukko olisi muuten jäänyt turhan isoksi. Toinen kanttauskerta onnistui jo ihan hyvin, ensimmäisen ongelma oli liian pitkä kaitale. Ehkä minä vielä resorikanttaustakin kokeilen, vaikken edelleenkään oikein päässyt sinuiksi sen paksuuden kanssa.

Verhon takana piilossa.

Puseron kaveriksi ompelin kahdet housut Ottobren Vilkas -kaavalla. Toiset tummanruskeasta collegesta, toiset oranssista talvifroteesta, kumpaakin löytyy applikaatiokuvasta. Lahkeensuihin laitoin ohuet kuminauta, antavat housuille lisää käyttöikää.

Jokohan pihalle pääsisi?

Tänään on suunnitelmissa hiihtoretki, mutta pitänee odottaa hieman, että ilma lämpenee, aamulla mittarissa oli -20, nyt enää onneksi -15. Tänään meillä noustiin vähän ennen seitsemää, vaikka ilta venyikin normaalia myöhempään.