Ei, en ole vielä ollut laitoksella, enkä ole lopettanut käsitöiden tekemistä, enkä blogin kirjoittamista. Hukkasin kameran muistikortin, eikä kuvaton kirjoitus ole mielestäni oikein mistään kotoisin, onhan tämä ollakseen tuotosteni dokumentointipaikka. Kännykällä kuvien ottaminen ei oikein luonnistanut, tuli epätarkkoja ja lopulta koko kännykän kamera sanoi työsopimuksen irti -ei lähde edes käyntiin.

Monta pientä asiaa on valmistunut, osa on jäänyt kuvaamattakin. Mutta aloitetaan purkaminen jostakin päästä - vaikka siitä sinisestä.

Äitienpäiväksi tein pienet lahjat sekä anopille, että omalle äidilleni. Kummankin piti saada sukat Cookie A:n sukkakirjasta, mutta luovutinkin äidille varaamani langan hänelle itselleen. Neulomisinnostuksella kun on tapana tarttua.

Malli: Sunshine, kirjasta Sock Innovation

Lanka: Seehawer&Siebert Sockenwolle (20rami/80villa)

Puikot: 2,25

Ihana sukkalanka, voin suositella!! (minä ostin Käsityökauppa Ilosta).

**

Sain tehtyä äideille myös ommellut kangaskortit. Kyselin taannoin vinkkejä vapaatikkaukseen ja neuvojenne perusteella kävin ostamassa kunnon paininjalan tätä tarkoitusta varten. Vasta äitienpäiväkorteissa sain sitä kokeiltua (olisi kyllä ollut tarvetta synttäri ja valmistujaiskorteillekin, mutta en ole saanut tehtyä). Paininjalka osoittautui mainioksi kapistukseksi! Vapaatikkaus sujui huomattavasti paremmin, eikä korttipohjakaan enää hangannut mihinkään. Kiitos neuvoista!

Mummuni nappilaatikkoa penkoessani löysin mummun vanhaan singeriin samaisen paininjalan. Laatikosta löytyi myös nauhasyöttäjä. Eivät ole mitään ihan uusia paininjalkoja eli on sitä osattu kommervenkit ennenkin.

 

Ylimmäisenä ostamani metallinen vapaatikkausjalka (jousella). Keskimmäisenä mummun koneen vapaatikkausjalka ja alimmaisena nauhasyöttäjä.

Tässä vielä huono kännykkäkameralla otettu kuva valmiista sukista kortin kera.

Kortista tuli mielestäni kaunis, vaikkei se tästä kuvasta välitykään.

**

Nyt kun käsitöitä on muutamia valmiina jäin miettimään niiden esittelyä. Kirjaanko ne aiheen mukaan (esim. äitienpäivä), työtavan mukaan (ommellut, neulotut, painetut jne.) vai kenties värien mukaan? Tästä tuli nyt sininen kirjoitus, seuraava on sitten jotain muuta.

Alkukesä on tuonut tullessaan orvokit. Laitoin sarviorvokkeja risusarviin, ovat aikas kauniita!