aloitin paksun villatakin. Lankana Isoveli, ohjeena Veeran Golden Wheat Cardigan. Napit ompelin kesän toistaiseksi lämpimimpänä päivänä, kuvaaminen jäi sitten jostain kumman syystä hieman viileämmälle päivälle.

Alku vähän takkusi, en meinannut millään saada hihan lisäyksiä onnistumaan nätisti. Kolme kertaa aloitin ja lopulta jouduin toteamaan, että niistä tulee sellaiset kuin tulee. En yksinkertaisesti saa niitä onnistumaan paremmin. Eikä ne valmiissa neuleessa nyt niin pahalta näytäkään. Kaulukseen tein muutaman lyhennetyn kerroksen sekä etu, että takapuolelle, ohjeessa kun ei ole minkäänlaisia kauluksen muotoiluja. Hetken aikaa kyllä meni pähkäillessä, että mitenkäs ne oikein pitää tehdä. Napinlävet tein alas asti ja huomioin toki neuletiheyden ja vyötärön paikan, mutten ohjeen mukaisesti.

Poltetut puunapit Lumoavasta Langasta.

Ohje; Golden Wheat Cardigan by Veera

Lanka: Novita Isoveli, puikot: 5mm/4,5mm

Ylhäältä alas neulottavien neuleiden yksi iso etu on siinä, että langan riittävyyden kanssa on helpompi pelata. Minulla oli vain seitsemän kerää tätä lankaa. Neuloin vartalon ohjeen mukaiseen mittaan ja säästin kumpaankin hihaan yhden kerän. Neuloin hihat ensin valmiiksi, jotta olisin voinut käyttää hihoista yli jäävän langan vartaloon. Mutta kuinkas kävikään, täysmittaisiin hihoihin meni koko kerä lankaa, joten jouduin valitsemaan täysmittaiset hihat tai hieman pidemmän takin. Valitsin hihat. Takki on ohjeen mittainen, mutta minulle hieman outo pituus, vähän lyhyt.

Ja sitten ne pakolliset sovituskuvat

Huomasitteko uudet lasit? Kesäkuussa tapahtuneisiin voisi lisätä hajonneet silmälasit ja sokea kun on, on uudet hommattava heti. Kutrikatkurillekin pitäisi päästä...