Meillä on harvinaista kyllä sairastettu. Nuorimmainen vesirokkoa, keskimmäinen pientä flunssaa lämmön kera. Tänään siis vietimme sisäpäivän ja siihen mahtui yhtä ja toista tekemistä; leikkimistä ja taloustelua.

Duploista syntyi talo, autotalli ja muutama alus.  Rakentuipa pari bionicleäkin.

Piipahti meillä teräsmieskin. Baarista tarjoiltiin kahvia, mutta sen sulki lopulta terveystarkastaja baarinpitäjän tarkastushaluttomuuteen vedoten. Siinä sivussa leikittiin piilosta ja avaimenpiilotusta.

Jossakin niiden lomassa ehdin jatkaa meidän varastohuoneen 'järjestelyä'. Suurena päämääränä kaivaa esille siellä oleva pöytä kankaiden leikkaamista varten. Samalla jos saisi käytyä vähän läpi tavaroita ja pistettyä sellaista roskiin, jota ei ole tarvis muuttaa enää uuteen. Kangaskasoja peratessani löysin pari keskeneräistä tekelettä, jotka päätin hurauttaa heti sopivan hetken tullessa valmiiksi.

T-paita ja kesähousut, jotka olen aloittanut jo joskus viime kesänä. T-paidassa oli aplikaatio rinnassa, sivusaumat ommeltuna, samoin hihoissa. Eli puuttui ainoastaan hihojen kiinnittäminen ja reunojen (hihat, helma, kaulus) huolittelu. Homma jäi aikanaan kesken, kun en löytänyt yhteistä säveltä peitetikkikoneen kanssa. Nyt homma sujui hujauksessa (tai muutamassa).

Tällä kertaa jouduin hieman lahjomaan kuvaustilanteeseen. Velipojan uusi jojo toimi lahjontavälineenä. Vaikka vaatteet on leikattu lähes vuosi sitten, on niissä onneksi ollut riittävästi kasvunvaraa. Housut muistaakseni leikkasinkin periaatteella ensi kesäksi (taitavat tällä kasvuvauhdilla sopia vielä seuraavanakin).

Turkoosi ja lime trikoo sekä housujen puuvillapopliini ovat IINUlta, kuviollinen rib-neulos Ottobresta (vuosikertakangasta). Kanttasin myös kauluksen kuviollisella rib-neuloksella ja helmaan laitoin kaitaleen löysäksi 'resoriksi' pituutta lisäämään.

Housukangas on kirkkaampaa limeä kuin paidan trikoo, häiritsee vähän minun silmää. Sekä paidan, että housujen kaavat ovat Ottobrestä, polvipussit kuitenkin oma sovellus. Housuja ei oltu vielä ommeltu ollenkaan, ainoastaan polvilaskokset oli mallattu paikoilleen.

**

Ja miten äiti jaksoi? Päivään mahtui onneksi lukuhetki, päiväunet ja muutama muu 'äidin täytyy nyt vähän levähtää' -hetki, kun mahaa rupesi kaikki touhuaminen särkemään. Kovasti on tämä kasvava maha hidastanut tekemistä ja ennenkaikkea menemistä.