Työpajan opastuksen lomassa ehdin itsekin tehdä jotain. Kolmiulotteisen miniatyyrityön, korupajan ja valokuvakirjonnan lisäksi meillä oli työpajat nipsukukkaron, joulutähden ja komioblokkien ompeluun. Nipsukukkaron kangaspinnan ompelin ja tikkasin jo kotona, joten kinkereillä yhdistin vain vuoren ja päällisen ja ompelin nipsumekanismin kiinni. 
 

nipsukukkaro1.jpg

Eräs tilkkulija lahjoitti iiiison pahvilaatikollisen tilkkuja killallemme, käytettäväksi kinkereillä. Lajittelimme tilkut väreittäin ja valitsimme jokaisen tuliaispussiin syksyn sävyisiä kangastilkkuja. Loput tilkut toimme esille - saa ottaa ken tahtoo. Minä poimin violetteja kankaita mukaani ja ompelin niistä tämän tillkupinnan.

nipsukukkaro2.jpg

PeeKaa oli paikalla myymässä kankaita, mutta tällä erää minä ostin vain tarvikkeita; ratkojan, neuloja ja pienet sakset.

tilkkutahti.jpg

Käsinompelu ei todellakaan ole minun juttuni - ei edes neulekappaleiden yhdistämisessä. Haastoin itseni ompelemalla joulutähden paperimuottien avulla. Tästä tuli niin kiva, että paperimuotteja piti leikellä vino pino lisää.