Tämä vauvanpeitto sai alkunsa, kun mietin, että mitä tekisin vauvalahjaksi serkkuni pienelle pojalle. Ensin suunnittelin jostakin ihanasta silkki-villalangasta nuttua ja pipoa, mutta jotenkin se ei ottanut tuulta purjeisiinsa, enkä ostanut lankoja Ilon neuleillasta. Kotia ajellessani idea iskostui mieleeni; neulon peiton intarsia -tekniikalla, eri ruutuihin kuvia tiskirättien tyyliin (oikeilla ja nurjilla silmukoilla). Ja sitten iski harmistus, miksen sittenkin ostanut lankaa, kunnes muistin, että olin jemmannut kaappiin tarjouksesta ostettua Novita luxus cottonia. Lanka on ihanan pehmeä ja mukava neulottava (kokemusta yhden testikerän verran).

Ensin suunnittelin, kokeilin myös muita ajatuksia, lopullinen peitto on suunnitelmasta vähän sinnepäin tehtynä. En vaivautunut tekemään mallitilkkuja, joten otin aloituksen pari kertaa uusiksi ennenkuin homma lähti sujumaan. Kuvat ja idea tarkentuivat neulomisen edetessä.

Ala- ja yläreunaan tuli kolme ruutua; keinuhevonen, vene ja auto, keskellä kulkee kaksi junaa, toinen itään, toinen länteen. Kuvaaminen olikin sitten hankalaa, eikä peitto valitettavasti ole edukseen.

Reunukset on neulottu ainaoikein, kuvat on tehty nurjilla ja oikeilla silmukoilla.

Junat

Erityisen iloinen olen intarsian onnistumisesta, tämä kun oli ensimmäinen kerta.

Peittoa voi periaatteessa käyttää myös nurinpäin.

Olen iloinen, että peitto onnistui näin hyvin! Reunojen mutkaisuus kuvissa johtuu alustasta, neulejäljestä tuli yllättävänkin tasaista.