Mittari on näyttänyt -30 koko päivän, pahimmillaan -31. On jokseenkin kuivahko ilma.

Vuoden ensimmäiset neuleet valmistuivat jo heti vuodenvaihteen jälkeen, mutta kuvaaminen on jäänyt. Yli vuosi sitten ihastelin Usimarjaanan tyttöin ja poikain pipo-ohjetta, mutta vasta nyt sain tartuttua ohjeeseen, kun vanhimmainen tarvitsi nopeasti lämpimämpää pipoa (ekaluokkalainen kun ei suostu enää kypärälakkia päähänsä pistämään). Kaapista löytyi messuilta ostamaani dropsin Karismaa, väritkin sopivat oikein hyvin.

Pientä päänvaivaa aiheutti se, että ohje on kirjoitettu ohuemmalle langalle ja suurempi kokokin on 2-4 vuotiaalle. Ensimmäisestä yrityksestä tulikin hieman liian tiukka, lähinnä turhan tiukan käsialan vuoksi. Niinpä neuloin toisen pipon, johon laitoin vähän enemmän silmiä ja tarkoituksella neuloin hieman löysempää. Ja hyvä tuli. Ensimmäisen pipon purin korvaläppiin asti, lisäsin muutaman silmukan ja neuloin loput löysempää. Piposta tuli juuri sopiva keskimmäisen päähän -onneksi on useampia käyttäjiä. Isoveljet olivat heti sitä mieltä, että nuorimmaiselle pitää kutoa kans samanlainen pipo.

Toinen pipo eli se joka onnistui kerralla.

Se ensimmäinen, jonka neuloin uusiksi.

Ja enhän minä ihan orjallisesti ohjetta noudattanut. Keskelle eteen neuloin kumpaankin pipoon 'sektorit', joissa oikeita silmukoita ei ole neulottu kiertäen. Tähän on useampikin syy; ajattelin, että tämä mahdollistaa kuvion kirjomisen otsalle, antaan vähän lisäväljyyttä pipoon, selkeyttää etu- ja takapuolen tunnistamista sekä tuo vähän ilmettä pipoon. Tiedä häntä, mutta hyvin istuvat ja nätit pipot tuli. 

 Päälaelle tein sädekavennuksen (joka onnistui yllättävän hyvin!), jotta pipoja voi pitää jääkiekkokypäränkin alla.

Ohje on aivan loistava! Pidin erityisesti siitä, että korvaläpät neulotaan 'pipossa kiinni', eikä niin, että ne tehdään ensin erikseen ja sitten vasta luodaan silmukat itse lakkiosaa varten. Sellaista en ole vielä koskaan saanut kunnolla onnistumaan. Lisäksi pipo on todella hyvän mallinen, korvat saavat kunnon suojan ja se näyttää istuvan hyvin myös erimallisiin päihin. Otsakaan ei jää paljaaksi, eikä pipo pahemmin pyöri päässä.

Suunnittelin vielä ompelevani trikoovuoret pipoihin, jotta ne olisivat vieläkin lämpimämmät. Nyt sellaisia tarvitaan.

Omiksi nuoteiksi ja mahdollisesti muillekin osviitaksi:

  • lanka Dropsin Karisma, puikot 4 mm KnitPro sukkikset
  • lähes 6 vuotiaan pipossa 108 silmukkaa, 7 vuotiaan pipossa 112 silmukkaa, voi pistää enemmänkin, jos neuloo kovin tiukkaa
  • silmukat jaoin tasan jokaiselle puikolle ja korvaläpän ensimmäisen käännöksen tein yhtä silmukkaa ennen 'niskan puolen' puikon viimeistä silmukkaa' (eli puikoilla 1 ja 4), ensimmäisessä käännöksessä neuloin 6s, ohjeen 4:n sijaa
  • sädekavennus niin, että kavennetaan sekä puikon alussa, että keskellä, välillä tein kaventamattomiakin kerroksia, ihan mututuntumalla

Pipojen omistajat tykkäävät ja kanssaihmiset himoitsevat omia -jopa aikuiset. Ehkä teen ensimmäisen koekappaleen aikuisen koossa itselleni -lankakin on jo katsottuna. Kiitos Usimarjaana erittäin hyvästä ohjeesta!