Päivä 5: B -sukkaan väri, joka alkaa äitisi tyttönimen ensimmäisellä kirjaimella. Ruskea tai roosa olisivat ehkä olleet loogisia valintoja, mutta karsastan ruskeaa ja harmaata samassa, eikä oikein roosaakaan löytynyt muuten kuin rusehtavassa langassa. Lopulta valitsin väriksi rikin, joka kyllä ikävästi nenään tuoksahtaa, mutta sopii paremmin näihin sukkiin.

Päivä 6: Itsenäisyyspäivän kunniaksi Suomen lippu. Touteutustapa luonnollisesti vapaa. Minä kirjoin silmukoita jäljitellen lipun valkoiseen raitaan. Jos tuota sinistä olisi ollut enemmän olisin saattanut neuloa kirjoneuleena lippuja koko sukan leveydeltä. Meidän itsenäisyyspäivän juhlinnasta piti partiotoiminta huolen, ohjelmaa oli niin aamulle kuin alkuillallekin. Linnanjuhlia tuli seurattua syrjäsilmällä.

Päivä 7: Värivalinnan suoritti netistä löytyvä testi. Mutta kun testejä olikin kaksi, suomeksi ja englanniksi. Suomenkielisestä sain vastauksesi punaisen (kuvassa vadelmia), englanninkielisestä hopean. Hetken tuumailun jälkeen päätin neuloa molemmat värit. Mutta koska tavoitteena oli neuloa tasaraitasukat, jätin pohjavärin neulomatta ja neuloinen hopean sen tilalle. Muuten päivä meni kokeeseen valmistautuessa.

Päivä 8: Ei alkanut sitten ihan niinkuin Strömsössä. Käytin vanhimmaista tk:ssa peukalon takia (kaatui edellisenä iltana) ja lopputuloksena istuin yhteispäivystyksessä koko päivän. Välissä vaihdettiin vuoroa miehen kanssa, että sain käydä tentissä (joka ei todellakaan mennyt ihan putkeen). Onneksi peukalo ja poika ovat kunnossa, mutta hieman turhauttavaa. Päivän väri piti omistaa perheelle. Tovin harkittuani valitsin pohjaväriksi samaisen vaaleanharmaan (jota käytin hopeana), sillä koti on meidän perheelle tärkeä paikka ja täällä on harmaa hallitsevana, monessa sävyssä. Ja lopuksi päädyin silmukoimaan sydämen ko. raitaan. Tästä raidasta tulikin sitten päivän mukaan 8 krsta korkea (pohjaväriraitaa puolestaan neuloin vain 4 krsta, jotta rytmi säilyy).

kalenterisukat2.jpg

Että ei nästä nyt ihan tasaraitasukkia tullut.