Perkkasin taas kerran nuorimpien vaatelaatikot ja laitoin pieniä vaatteita pois. Samalla kävin läpi pelastusarmeijalle keräämäni vaatepussit. Muutaman vaatteen laitoin suoraan roskiin ja muutaman vaatteen leikkelin luutuksi. Yhdestä puserosta leikkasin talteen hyväkuntoisen brodeerauksen. Jospa sen joskus johonkin ompelisi...

... paikka löytyi nopeammin kuin osasin ajatellakaan. Tokaluokkalaisen vaatteista kun löytyi neljät housut, joiden polvissa oli reiät. Housujen paikkauksen tympein vaihe on lahkeen auki ratkominen, mutta se sujui lopulta sutjakkaan, kun vain sain aloitettua. Koitin keksiä kaikkiin housujen jonkin idean, enkä vain siksakata reikää umpeen. Kolmet housut sain korjattua, neljännet jäivät vielä odottamaan aplikointia.

polvi2.jpg

Ensimmäiseksi tartuin siihen brodeeraukseen ja mustiin collegehousuihin. Housut ovat hyvälaatuiset ja polvia lukuunottamatta hyväkuntoiset, vaikka ovatkin käytettynä saatu - ehdottomasti korjaamisen arvoiset. Olin leikannut paidasta ympyrän muotoisen palasen ja se oli kuin tehty tätä polvipaikkaa varten. Toiseen polveen kaivoin luutukaapista saman paidan selkämystä ja alikeompelulla laitoin samankokoisen ympyrän. Tikkaukset on tehty vapaatikkauksella, kolme-neljä kierrosta ja tarkoituksella vähän sinnepäin; tulee hieman krouvimpi ilme ja estää paremmin ruopeutumisen. Hauskat tuli!

polvi3.jpg

Seuraavana oli vuorossa ohuet farkut, joissa toisessa polvessa oli lähes lahkeen levyinen reikä ja toinen polvi lähes rikki. Aluksi ajattelin vain laittaa farkkua reiän alle ja tikata päältä. Mutta siinä housuja pyöritellessäni huomasin, että polvien molemmin puolin oli kaarevat tikkaukset jo valmiina. Niinpä hain isomman farkun palasen ja tikkasin samaa kaarevaa linjaa noudatellen koko polven yli. Seikä meni umpeen ja samalla koko polven alue sai vahvistuksen. Molempiin polviin samanlaiset tikkaukset ja vahvikepalat. Nämä on hienot!

polvi1.jpg

Kolmantena ohuet ja melko uudet puuvillahousut. Ompelin ensin reiän kohdalle muutaman suoran ompeleen housujen värisellä langalla (alle laitoin puuvillakankaan). Sitten tikkasin kuluneen polven kohdalle pääkallon vapaatikkauksella ja tekstin itse reiän päälle. Näin polven kohta sai vahviketta laajemmalle alueella, kun nurjalla puolella on toinen kangas. Yllättävän hyvin onnistui.

Eiköhän näillä korjauksilla saa housuille hieman lisäaikaa.