Sarjassamme mitään ei kannata heittää pois. Hankimme taannoin tuplaleveän täkin, kun jokatapauksessa nukumme aina saman peiton alla. Olin ehtinyt ostaa (vai saimmeko kenties joululahjaksi?) hyvät Finlaysonin pussilakanat (kaksi normileveää). Minä leikkasin kummastakin pussilakanasta soirot pois ja ompelin tuplaleveän pussilakanan. Nämä poisleikatut soirot ovat pyörineet kangaslootassa jo useamman vuoden, laadukasta puuvillakangasta.

Nojatuoliin ompelemani käsityöpussukka on ollut varsin toimiva ja herätti ihastusta myös kanssaihmisissä. Kuinka ollakaan pussilakanan soirot olivat juuri sopivan kokoiset pussukoiden ompeluun ja niinpä tuotin sarjana neljä aaltokuvioista pussukkaa.

Kuvausvaiheessa yksi pussukka oli jo lähtenyt postin mukana saajalleen.

Kirjaan ylös muutaman oman nuotin, sillä piirtelin kaavan ja kehittelin ompelujärjestyksen itse (nähtyäni vastaavan pussukan Marlen blogissa).

1. Pussukka on ommeltu yhdestä kappaleesta. Taite on etupuolen yläreunassa. Näiden pussukoiden koko on leveimmältä kohdalta 17 cm, pohjasta 14,5 cm, 'kahvasta' 10 cm ja korkeutta on 45 cm. Leveys on määräytynyt täysin lakanasoiron koon mukaan.

Huom! Mikäli käyttää kierrätyskankaita (tai vaikka kakkoslaatuista kangasta), kannattaa kaava asetella niin, että haalistunut/tahraantunut/virheellinen osa tulee vuoreksi, se ei sieltä juuri näy eikä menoa haittaa ja kangaskin tulee paremmin hyödynnettyä.

2. Ensin ompelin pussukkaosan sivusaumat (oikeat puolet vastakkain). Vuori ja päällinen erikseen.

3. Käänsin toisen pussukkaosan oikein päin ja työnsin sen toisen pussukan sisään. Eli nyt pussukka on oikean mallinen, mutta oikeat puolet vastakkain.

4. Ompelin 'kahvaosan' sivusaumat ja leikkasin kaarevan kohdan saumavaroihin viiltoja, jotta kangas asettuu nätimmin oikein päin käännettäessä. Kääntöaukko jää luonnollisesti pidemmän 'kahvaosan' yläreunaan.

5. Käänsin oikein päin, silitin ja tikkasin reunuksen. Silittäessä muotoilin viistetyt reunat tuohon pidempään 'kahvaosaan'. Kappale on leikatessa ja ommellessa suora.

Näin pussi on valmis, eikä tekeminen kestä kovin kauaa. Hyvä silittäminen on kaiken a ja o, kun ommellaan puuvillakankaita. Tain ainakin se helpottaa tekemistä.

Yhden pussukan otin itselleni käyttöön vessaan, kaksi olen antanut synttärimuistamisina pois. Ja kaksi uutta on jo leikattuna (tosin niihin tulee vuori eri kankaasta).