Ei etene ei, ei sitten mikään.

Aloitin itselle pitkää liiviä Modan ohjeella, lankana tummansininen isoveli. Liivi neulotaan pyörönä helmasta aloittaen. Minun työ on menossa jossain vyötärön tietämillä, mutta siitä taitaa tulla liian pieni. Ja se pistää tökkimään. Purkaako vai eikö purkaa, onko se oikeasti liian pieni vai tuntuuko vain siltä. Sovituksen tuloksena takapuolen päältä rib neulos kyllä venyy melkoisesti, muuten ok.

Isännälle aloitetut sukat tökkivät muuten vain. Malli on neuloessa kehitelty, muttei taidakaan olla niin loistava idea, kuin aluksi tuntui.

Lina -pipo valmistui Garnstudion alpakasta, mutta taitaa olla liian pieni saajalleen. Pariksi tuleva kaulahuivi ei puolestaan etene. Pipon sopivuus varmistuu viikonloppuna, jospa se antaisi puhtia kaulahuivinkin neulomiseen. ehkä.

Uusi 'studioni' odottaisi kyllä kuvattavia.

**

Työ on haitannut harrastuksia, ainakin siinä mielessä, ettei iltaisin jaksa neuloa. Kalenterissakin on mennyt jo monta ohjetta.

Edellisen kirjoituksen jälkeen on ollut

·                     Neulotut pannumyssyt, siis sellaisille pyöreille posliinisille teepannuille

·                     Palmikkopipo paksusta langasta (puikkokoko 8mm). Ihan kiva, yksinkertainen malli.

·                     Tiskirättejä aaltokuviolla. Pohja on sileää oikeaa, aaltokuvio tehdään nurjilla. Kiva malli. (19.1)

·                     Pääkallopipo, jossa pääkallot neulotaan samaan aikaan pipon kanssa ja pienet pääkallot kiertävät koko pipon. Ei hullumpi tämäkään, mutta pojille neulomani ovat kivemmat. Tosin tuota kuviota voisi käyttää vaikka joskus johonkin. (20.1)

·                     Liivi tytölle (tai miksei pojallekin).

·                     Neulottu ja huovutettu kulho.  (23.1)

·                     Bambulangasta neulottu toppi naiselle.

·                     Huovutettuja coolereita pulloille ja tölkeille (ainakin teekkarit tietää mitä nämä on...)

·                     Palmikkopaita nallelle.

·                     Sekä yksinkertainen kapea huivi.

 

Päivämäärät itselle muistutukseksi, jotta löytyvät tarvittaessa nopeammin. Ja tässä oli vasta tammikuu loppuun. Helmikuun ohjeita en vielä ole ehtinyt edes vilkuilla.