Vihdoinkin on ollut pari kesäisempää päivää. Ei nyt vielä hellettä, mutta aurinko on näyttäytynyt, eikä vettä ole satanut. Sopii siis esitellä uusin kesäneule. Takkuinen oli tämän valmistuminen, ravelryn mukaan pusero on aloitettu pari viikkoa vajaa kolme vuotta sitten. Nyt sain tahkottua sen valmiiksi.

katiahelene1.jpg

Nautitaan, kun paistaa.

Ei tämä ihan niinkuin Strömsössä mennyt. Viimeistä hihanpuolikasta neuloin kolmeen kertaan, kun en meinannut ohjetta ymmärtää ja valmista neuletta oli niin tavattoman vaikea lukea. Pingotin kappaleet niiden valmistuttua ja kun sain sivu ja hihasaumat ommeltua oli minulla retkula, jonka pääaukosta mahtuivat hartiat kokonaan läpi. Meinasi paniikki iskeä. Ompelin olkasaumoja hieman pidemmälle ja neuloin pääntien - ei mene koko eukko enää läpi käuluksesta, mutta tulikohan jo liiankin tiukka? Tuo lepakkohiha pussittaa ikävästi kainaloihin. Ei muiden puserot tee sellaista -tulikohan miehustakappaleista liian leveät?

katiahelene3.jpg

Helma lörpöttää ja hieman pelottaa, että kääntyykö tuo sileä nurja rullalle. Lankaa jäi kyllä vielä, kun jouduin yhden lisäkeran ostamaan, joten helmaankin voisi neuloa muutaman kierroksen sileää oikeaa, mutta sopiiko se enää tuohon?

katiahelene2.jpg

Ystäviä, niitä iniseviä, on ollut - ihan kiusaksi asti.

katiahelene4.jpg

Joo, eiköhän sitä voi pitää, vaikkei siitä täydellistä tullutkaan.

Malli: Helene

Lanka: Katia Lino, 315g, puikot: 3,5 mm