...on paitsi ulkona, myös ollut puikoilla. Vihreä ei ole minun väri, mutta poikien vaatekaapista sitä on aina löytynyt. Vihreän sävyistä lime on vallannut pikkuhiljaa tilaa itselleen. Ei sinisessäkään mitään vikaa ole (tummassa varsinkaan), en vain pidä yleistyksestä; poikalapsille vaaleansinistä ja tytöille vaaleanpunaista. 

Alkuvuodesta tuli käsityökauppaan uusia ihania lankoja, niiden mukana BC Garnin Allino (pellava/puuvilla). Ihastuin lankaan ja sen väreihin siltä istumalta. Jemmasin lankaa itselle tunikaan ja hetken päästä myös vauvalle neuleasuun ja sittemmin myös itselle huivia varten...

Maaliskuun alussa otin vauvan nutun langat ja valitsemani ohjeen reissuneuleeksi, mutta useista aloitusyrityksistä huolimatta en saanut nuttua alulle. Ohje oli yksiväriselle langalle, minulla oli kolmea väriä. En saanut väreillä mitään järkevää raidoitusta aikaiseksi. Ajatuksia oli kyllä elefanteista tasaraitaan asti. Hautasin langat pussinpohjalle. Vasta paljon myöhemmin kaivoin langat uudestaan esille ja niin syntyi nuttu ja sille pariksi housut ja lopulta lakkikin. Vieläköhän pitäisi neuloa tossutkin?

Väreinä luonnonvalkoinen, turkoosi ja lime. Toivottavasti ei ole liian poikavärinen, sillä tulokkaan sukupuolesta ei ole tietoa.

Nutusta puuttuvat vielä napit, tosin nekin on nyt jo löytyneet.

Malli: Garter Yoke Baby Cardi

Lanka: BC Garn Allino, puikot: 3mm

Housuissa on mallia otettu dropsin ohjeesta, mutta melko kovasti sovellettuna. Todella vaikea arvioida oikeaa koko noin vastasyntyneelle. Raidoituksena 2 kerrosta oikeaa sileää luonnonvaalealle, 1 kerros oikein 1 kerros nurin värilangalla.

Malli: Pants in Fabel (ohje löytyy kyllä suomeksikin Dropsin sivuilta)

Lanka ja puikot kuten nutussa.

Malli: Topdown bonnet with anime characters (ohje myös suomeksi!)

Lanka ja puikot kuten aiemmissa.

En olisi kiinnittänyt pipon ohjeeseen minkäänlaista huomiota, ellen olisi nähnyt Tiinaf:n neulomaa valkoista vauvanmyssyä. Minäkään en tehnyt pipoon minkäänlaisia silmiä tai korvia tai nenää tai suuta tai mitään muutakaan muodostelmaa.

Hellepäivinä on kyllä kieltämättä käynyt mielessä, että ehtiiköhän vauva tätä pitää ollenkaan, mutta onneksi on luvattu jo vähän viilenevää (enkä tarkoita tätä vain pelkästään tästä syystä...)

**

Muutakin vihertävää on puikoilla (vielä kuuden kerroksen verran). Sain taannoin SNY -vaihdossa ohutta mohair -lankaa. Lopulta päädyin neulomaan siitä huivin serkulleni, malliksi valitsin Kirin. Mutta tästä enemmän, kunhan se on valmis.

Mielestäni on mukava neuloa jollekulle tietylle henkilölle, eikä niin että tekee jemmaan mahdollista tulevaa lahjatarvetta varten. Sillon voi ajatella ihan rauhassa ko henkilöä ja lahja on jotenkin paljon henkilökohtaisempi. Serkkuni ei täytä pyöreitä, eikä muitakaan isompia juhlia ole, mutta nyt vain tuntui siltä, että haluan neuloa tämän juuri hänelle (värikin kun on kerran äärimmäisen sopiva).