Meillä ei lapsilla ole tainnut koskaan olla suklaakalenteria, joskus on jokin kuvakalenteri ollut. Mutta se ehoton kalenteri, jota ilman ei joulu yksinkertaisesti voi tulla, on anopin jo vuosia sitten tekemä seinävaate pienine pusseineen.

joulu7a-normal.jpg

Onneksi anoppi on täyttänyt pussit joka vuosi, minulta jäisi varmaan tekemättä. Ja yllättävän hyvin pojat hyväksyvät sen, että jokainen saa avata pussin omalla vuorollaan. Ainoastaan lauantaisin on pikkupussin lisäksi isompi pussi ja siinä karkkia jokaiselle.

**

Tänä vuonna neulojillekin on oma joulukalenteri (tai onhan niitä voinut olla aiemminkin, mutta minulta ovat menneet ohi). Joka aamu ilmaantuu blogiin ohje, miten valita seuraava raitalanka sukkaan. Tähän mennessä on käytetty lompakon, kännykän, käsilaukun ja pyyhkeen värejä, lisämausteena täysin sattumanvarainen väri ja väri oman nimen alkukirjaimen mukaan. Tänään oli ohjeena valita väri sen mukaan mitä jäätelöä tekisi mieli.

joulu7b-normal.jpg

Minun sukkaani tuli lakritsiraitainen jäätelö kirjoneuleella.

Valkoisen olen korvannut langalla, jonka väri on nimeltään hopea. Kärkivärin (samoin kantapäät ja resori) sai valita vapaaalintaisesti. Jokseenkin erikoiset näistä tulee, tunnistaakohan jossakin vaiheessa pariksi?