...minä ei enää tarrrvi vaippaa" , ilmoitti herra 2,5 v.

Eikä herra kyllä kotona ollessaan tavinnut vaippaa kuin yöllä. Koko hiihtolomaviikolla sattui yksi vahinko. Yövaippakin oli suurimmaksi osaksi kuiva. Kävimme jopa kaupungilla ilman vaippaa ja kun hätä tuli, löytyi kahvion vessasta potta. Hienosti meni.

Mutta mutta. Hoidossa ei potallakäynti ole aiemmin sujunut oikeastaan ollenkaan. Mutta en millään halunnut enää laittaa lapselle vaippaa, joka osaa jo olla ilmankin . Minulla on pitkään ollut ajatuksena tilata harjoitteluhousuja, vaan enpä ole saanut aikaiseksi. Viime viikonloppuna sitten kaivoin esille aikoinaan kestovaippohin varaamiani kankaita ja piirtelin kaavat isoveljen pikkuhousuista.

Ja niin syntyivät ensimmäiset pikkuherran 'pikkarit'.

Ja arvatkaa oliko pikkuherra ylpeä housuistaan! Päälikangas kuviollista collegea, sisus luonnonvalkeaa puuvillacollegea, yksi kerros lisäimua. Kuminauhat lahkeensuissa ja vyötäröllä. Näiden oli tarkoitus olla koeversio ennen kalliin kosteussulkukankaan leikkaamista.

Mutta minä en pidä housuvaipoista (kakkavahinkojen kanssa ne ovat kaikkea muuta kuin kivat), joten jatkoin tuotekehittelyä niin mallin kuin aukaistavuudenkin kanssa. Olen äärimmäisen huono tekemään mitään sarjatuotantona, sillä ensin pitäisi testata kaavaa ja viilata se kuntoon. Välillä tämä vaatii jopa useamman iteraatiokierroksen. Nyt pääsin kuitenkin jonkinlaisen sarjatuotannon makuun. Leikkasin seuraavaksi kuudet 'pikkarit'; päälliseksi br-pul, sisäpuolelle puuvillacollege ja imuiksi vanhoja froteita tai puuvillacollegea. Ompelujärjestyskin harjaantui useamman kappaleen ompelussa.

Maanantaina oli kassissa kolmet 'pikkarit' (ja kolmet vaihtovaatteet).

Kolme päivää meni ilman vahinkoja, kävi jo mielessä, että ompelinko näitä turhaan. Torstaina oli sattunut vahinko nukkuessa ja ulkoillessa. Kakkavahinko on vaipasta helppo siivota, isoja pissoja imut eivät jaksa pitää. Torstaina sain kuitenkin pesupussin mukana kommentin hoitajalta; "Nämä ovat loistavia, tuo huomiseksi lisää".

Juu, veinhän minä, kunhan ensin illalla ompelin muutamat lisää.