Kalenterissani on ehtiny olla jo useampi ohje:

  • Vuosi alkoi saippuapussilla...hmm -ei taida sellaiselle olla käyttöä.
  • Seuraavat neljä päivää menikin miesten pitkävartisissa sukissa. Kivannäköiset sukat, muttei juuri nyt tehtäväksi. Nämä täytynee kuitenkin joskus tehdä.
  • Kuudes ja seitsemäs päivä oli varattu virkatuille sushi -paloille. Näistä tuli mieleen, että lapsille voisi leikkeihin neuloa erilaisia ruokatarpeita. Ei haittaisi vaikka vähän maistelisi tai vaikka heittelisi... täytynee kehitellä. Tuoreen kummitytön äiti oli neulonut huopasesta hedelmiä ja vihanneksia ja huovuttanut ne pesukoneessa. Niistäkin tuli kivoja. 
  • Seuraavat neljä päivää oli pyhitetty neulotulle ja pesukoneessa huovutetulle kassille. Tällaista on tehnyt mieli kokeilla.
  • Eiliselle oli muovimotin suojuksia, ei ehkä minun juttu.

Mutta tälle päivälle oli ohje tiskirätille / lapsen ruokalapulle. Olen monessa blogissa seurannut tiskirättien (tai keittiörättien) tekemistä ja ajatellut, että tuo voisi olla minunkin juttuni. Ennen joulua aloitin jo Ullaneuleen Ananas -ohjeella rätin, joka valmistui tämän vuoden puolella.

Lanka: Novita bambu

Puikot: 3,5 mm metallipyöröt

Malli: Ananas -keittiörätti

Neulepinta on todella kaunis ja helppo neuloa, kunhan ensin hahmottaa, että miten se tehdään. Rätistä tuli turhan pieni ja minulla olisi saanut olla vähän paksummat puikot, ei olisi tullut niin tiivistä.

Täytynee seuraavaksi kokeilla kalenterin ohjeella. Ruokalappunakin tuo rätti houkuttelisi. Ruokalapuista on meillä pula ja niiden pitäisi olla helposti pestävät ja nopeasti kuivuvat. Nuorimmaista ei nimittäin saa syöttää, herra syö itse. Tänään otti litran purkista itse lisää jugurttia, kun äiti käänsi hetkeksi selkänsä. Hienosti meni kuppiin ja loput kupin viereen...