Eivät edistyneet neuleet, eivätkä ompelut tämän viikonlopun aikana. Kaksi vuotias on niin intensiivisesti kaikessa mukana, että käsitöiden tekeminen alkaa olla jokseenkin hankalaa. Niinpä kokeilimme tänään yhteistä keittiövuoroa -jokseenkin siinä jopa onnistuen.

Ostamani kaali ei ollutkaan niin makea, kuin aiemmat, joten se ei raakana juuri houkutellut syömään. Niinpä kaivelin reseptivihkoni kätköistä hyvän kaalilaatikon ohjeen ja tein kaksi vuoallista kaalilaatikkoa (lasten harmistukseksi). Vaihtoehtoruuaksi laitoin lasagnea, joten ei tarvitse arvailla, että kumpaa lapset halusivat. No, huomenna on sitten vuorossa sitä kaalilaatikkoa.

Jälkiruuaksi laitoin omenapaistoksen uuniin (sen jossa omenat pilkotaan pohjalle, maustetaan kanelilla ja siirapilla, päälle laitetaan kauraryyni/rasva/sokeri -seos), vaniljajäätelön kera kelpasi kaikille. Ja myöhemmin illalla keitin vielä puolukkahilloa kaalilaatikolle.

On minulla jokunen keittokirjakin, mutta käytetyin taitaa olla kirja, johon olen itse kerännyt ohjeita eri lähteistä. Osa on leikattu sanomalehdestä, osa eri naistenlehdistä, osa on tulostettu netistä ja osa kirjoitettu käsin. Sain kirjan joitakin vuosia sitten siskoltani joululahjaksi.

Mikäs on teidän käytetyin keittokirja?

**

Illalla sain vielä otettua itseäni niskasta kiinni ja leikattua kaikkien kolmen pikkumiehen hiukset. Keskimmäisen otsatukka on niin pitkä, että herra on jo jonkin aikaa kurkkinut hiusverhon alta. Tovi vierähti Reikä seinässä- ja Talent ohjelmien parissa. Paras tapa saada isännät pysymään paikoillaan, on istuttaa heidät television ääreen. Näistä ei ole kuvia, mutta ihan hyvät tuli.