Pidän joulukorttien tekemisestä ja lähettämisestä. Yleensä teen kaikki kortit samalla idealla sarjatuotantona, joskus vain kortti-idean keksiminen on hankalaa.

Ei ole ennen jäänyt joulukorttien lähettäminen näin myöhään. Eilen vasta sain kortit postiin. On ollut niin paljon muutakin tekemistä, eikä oikein kunnollista ideaa tahtonut löytyä. Ja tottakait ne viime joulun jälkeen valmiiksi tehdyt kortit olivat hakemisessa (muuton jäljiltä), eikä pojista ollut hyvää kuvaa, jonka olisi voinut teettää korttien matkaan. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin; valmiiksi tehdyt kortit löytyivät, uusi kortti-idea iski kuin salama kirkkaalta taivaalta, kuvan lapsista sain otettua ja jopa teetettyä, mies auttoi kuvankäsittelyssä, osoitteiden metsästyksessä ja korttipohjien leikkauksessa, kortit kerkes postiin eikä pahempi ressikään päässyt iskemään.

2157075.jpg

Viime jouluna pelastin yhden lahjapaperin ja kokeeksi tein muutaman (>10) '3D'-kortin. Tekstien kirjoittelun jälkeen niistä tuli oikeastaan aika kivoja. Näitä on lähtenyt lapsiperheisiin ja muuten vain lapsenmielisille.

Vinkiksi; liimasin lahjapaperin kuvat ensin normaalille kopiopaperille ja leikkasin osat vasta sitten, näin osista tuli vähän vahvempia ja toimivat kortissa hyvin. Ihan kaikista kuvista ei 3D -kortin tekeminen kovin helposti onnistu. Kannattaa katsoa kuvia josko niissä on kohtia, jotka pystyy leikkaamaan irti enemmän ja vähemmän kokonaisena. Esim. että tontun pipo näkyy kokonaan, eikä esim tupsu jää selän taakse tai käden alle. Ja kannattaa muistaa, että pari-kolme kerrosta riittää aivan hyvin. 

2157076.jpg

The kortti-idea. Tämän syntytarinan laitan toiseen kirjoitukseen.

 

**

Monessa blogissa on pohdittu mitä viedä lasten hoitajille joulumuistamisena. Toiset ovat neuloneet sukkia, ommelleet pussukoita, tehneet koruja... Meillä leivottiin 'vain' pipareita lasten kanssa ja isommat pojat koristelivat piparit, ukkoja, akkoja ja enkeleitä.

2157077.jpg

Ensi vuonna taidan kuitenkin tehdä jotain tämän tyylistä. ;-)