Juhlimme viikonloppuna anopin yllätyssynttäreitä. Tai kuka sitä yllättäin vuosia täyttää, mutta pienellä järjestelyllä synttärit olivat hieman isommat kuin anopille annettiin ymmärtää. Meidän matkamme alkoi perjantaina iltapäivällä, kun matkasimme hakemaan kolmea vanhinta minun vanhempien mökiltä. Tai pitäisikö sanoa, että meidän matkamme alkoi jo edellisenä viikonloppuna, kun kävimme katsomassa uutta autoamme, johon kaikki mahdumme kyytiin...

Matkamme perille oli pitkä ( ei niinkään kilometreissä), lähdimme kolmelta kotoa ja perillä olimme vasta puoli kahdeltatoista. Välillä toki saunottiin, uitiin ja syötiin, ajettiin pikkuteitä ja jouduttiin ukkosmyrskynkin keskelle. Mutta matka taittui kuitenkin oikein mukavasti. Kiitos mökkiväelle!

Itse synttäripäivä alkoi normaalirutiinein erittäin helteisissä oloissa. Synttärisankarin ilme oli varsin yllättynyt, kun hänen siskonsa saapui lapsineen ja lapsenlapsineen ovesta täysin yllättäin. Yllätys oli täydellinen sillä tuvassa oli hieman hässäkkää ruokajärjstelyjen kanssa ja sen turvin vieraat pääsivät ajamaan pihalle ilman, että itse sankari huomasi yhtään mitään ja he jotka huomasivat, ymmärsivät pitää suunsa kiinni.

Ensimmäistä kertaa Isomummun kaikki lapsenlapsenlapset olivat koolla yhtä aikaa mummulassa. Seitsemän veljestä. Ikähaitari yhdestä vuodesta yhdeksään vuoteen. Otettiin niistä velloksista kuviakin, mutta keittiöhenkilökunta ei ehtinyt niihin kuvauksiin. Onneksi ilma oli lämmin, lapset leikkivät paljon pihalla, aikuiset vuorottelivat vahtivuoron kanssa.

Leipomukset hoidettiin yhteistuumin ja ne riittivät kyllä oikein hyvin. Keittiövuorossa puuhailtiin niinikään yhteisvoimin, kupit ja lusikatkin saatiin riittämään. Kaikki sujui varsin leppoisasti.

Koska olen neulonut muillekin 60 täyttäneille läheisilleni huivit lahjaksi, sai anoppikin omansa. Mallin valinta oli kuitenkin vaikeaa. Eikä tullut sitten valittua mallia ihan helpoimmasta päästä. Huivia aloittaessani ajattelin, etten ikinä opi tuota mallikertaa ulkoa, mutta lopuksi sitten kyllä neuloin sitä jo televisiotakin katsellessa, mutta kyllä se kokolailla keskittymistä vaati. En ole aiemmin laittanut helmiä neuleeseen, joten tulipa sekin testattua. Helmet eivät kuitenkaan olleet alkuperäisessä ohjeessa, mutta ravelrystä löytyy helmilläkin toteutettuja versioita.

Malli: Semele (ravelry -linkki)

Lanka: BC Garn Semilla extra fino, Puikot: 4mm

Kiitos kaikille asianosaisille! Ihanat juhlat, oli mukava olla yhdessä järjestelemässä ja juhlimassa.