Ostin tämän langan jo kovasti ennen nuorimmaisen syntymää. Pellava on heikko kohtani ja vaikka inhoan puuvillan neulomista, ei pellava-puuvilla tuota mitään ongelmia. Langan hankintapäätöstä helpotti toki ihana väri. Mutta tunika ei ole mikään imetysasu, joten langat saivat odottaa aikaa parempaa. Keväällä kävi mielessä, että pitäisi neuloa valmiiksi, jotta kesälle olisi valmis tunika.

Mutta eipä löytynytkään mieluisaa mallia, vaikka ehdokkaita kyllä löytyi. Halusin neuloa lankaan nähden paksuilla puikoilla, mutta missään nimessä en halunnut vyötäröllä roikkuvia kädenteitä, enkä isoa reikäriviä sivusaumaan (näitäkin kun joissakin malleissa näkyi). Lopulta löytyi kaunis malli. Mutta tekotapa ei sitten ollutkaan mieluinen, eikä lopulta helman mallikaan.

Mitäs tuosta käännetään homma nurinpäin ja neulotaan ylhäältä alas, tehdään pieni hiha ja muotoillaan helma uusiksi. Ja siinä se on.

Malli: Dropsilta, Puikot: 3,5mm ja 5mm

Lanka: BC Garn Allino, 266g

Omia nuotteja:

  • Neuloin M -koon, mutta yläosan suurinpiirtein xl:n silmukkamäärillä, kun neuletiheyteni oli hieman tiheämpi (aloitin 120 silmukalla)
  • Kaarrokkeen tein suurinpiirtein ohjeen mukaan, mutta ylösalaisin. Eli tuplasin silmukkamäärän ainaoikein neuleen nurjan kerroksen jälkeen neulomalla jokaisen silmukan sekä etu, että takareunasta. Sileän osuuden jälkeen vähensin silmukkamäärää mukaellen ohjeen lisäyksiä
  • neuloin 'sivusaumat' ainaoikeaa (siis joka toisella kerroksella nurin, jokatoisella oikein)
  • neuloin vyötärömuotoilun sivusaumojen viereen, jatkoin lisäyksiä hieman harvemmassa koko helman matkalta.
  • poimin ~6 silmukkaa vartalosta hihaa varten ja neuloin 4 krs:ta hihoja.

Ja sitten iski karmea ahdistus, tuliko siitä sittenkin liian slimfit, vaikken halunnutkaan sellaista kaarrokkeesta asti tasaisesti levenevää helmaa... Ensimmäinen testikäyttö oli kuitenkin ihan positiivinen, mutta katsotaan.