Anoppi on käynyt kaksi kertaa Marimekon tehtaanmyymälässä ja tuonut minullekin Marimekon trikoita. Nyt sain vihdoin aloitettua kankaiden tuhoamisen. Ompelu on takunnut, koneet ovat kukin vuorollaan kiukutelleet. Valokuvaus on ollut vähintään yhtä hankalaa.

Metri keltavihreää raitaa muuntuu kahdeksi t-paidaksi ja yhdeksi kesämekoksi.

T-paitoihin kokeilin applikoitua kuvaa, idea Annikalta.

Ei meillä ole tyttöjä, mutta jos vaikka sille nuoremmalle kummitytölle.

Kaava Ottobre 6/2010 Party Shirt lyhythihaisena, sama kaava myös mekon pohjana. Paita on kyllä esikoiselle, mutta mallina lähes samankokoinen eskarilainen.

Minkälaisia kuvia otetaan? Tehkää nyt vaikka jotakin!

**

Ennen näitä ompelin metristä leveäraitaista trikoota kahdet kalsarit (130 cm) ja pienen puseron (86 cm), kaavat Ottobre 6/2010. Kangas meni niin hilkulle, että paita on vähän pieni. Pistettäneen kiertoon. Otin periaatteeksi, että ompelen heti koko kankaan pois kuleksimasta, eipähän tartte joka välissä vaihtaa lankoja, kun ompelee. Kangas on todella ihanan tuntuista, esikoinen otti heti lempparikalsareiksi omansa.

Ja vielä yhteispotretissa

Minulle on tullut Ottobre jo monta vuotta. Monesti käy niin, että lehden tullessa selaan sen läpi ja totean, että eipä ollut meille oikein mitään. Mutta kun olen ompelemassa jotakin, löytyy kyllä lehdistä tarvittavat kaavat, jos ei ihan sellaisena niin hieman muunneltuna. Nyt käyttämäni 6/2010 lehti oli todella aarre. Siinä on monta hyvää kaavaa, vaikka ensisilmäyksellä siinä ei mielestäni ollut mitään käyttökelpoista.