Tämä takki valmistui helmikuun alussa olleisiin häihin. Lankana itse kehräämäni lanka, jonka kehräsin Tour de Fleecen aikana viime kesänä. Vuodatuksessa oli tuolloinkin katkos ja totesin, että blogissa ei valmistunutta lankaa ole nähytkään. Joten aloitetaanpa tämä tarina hieman kauempaa...

Louhitar_kuitu-normal.jpg

Minulla oli kaksi lettiä pinkinpunaista ja kaksi lettiä violettia villaa, toinen BFLää, toinen Cheviotia. Violetissa letissä oli häivähdys samaa pinkkiä kuin punaisessa letissä.

day2_rav_medium-normal.jpg

Hieman hirvitti kerrata eriväriset säikeet keskenään, joten testasin kerrata pinkin pinkin kanssa ja violetin violetin kanssa ja neuloin koetilkut. Keskenään kerrattuna näytti lopputulos kuitenkin parhaimmalta.

TdF_day4_2rav_medium-normal.jpg

Ensimmäinen vyyhti, 200g/reilut 600m kaksisäikeistä. Ja kehräsin toisen samanmoisen, lopputuloksena siis reilut 1200 m lankaa. Tour deFleece projektiani voi kurkata tarkemmin räveltämöstä.

Pitäisi riittää takkiin, mutta mistä ohje? Lanka jäi odottamaan inspiraatiota, kunnes hoksasin, että voisin neuloa itselleni takin serkkuni häihin. 

peasy-normal.jpg

Ohjeeksi valtisin Heidi Kirrmaierin Peasyn, kun olin sen tullut jo aiemmin hankkineeksi. Pitsi jäi kuitenkin pois rintuuksista, kun aloitin neuleen uusiksi mökillä, eikä minulla ollut pitsiohjetta mukana. Korjasin puutteen neulomalla pitsikuvion takin helmaan.

peasy3-normal.jpg

Pidän väristä ja sen vaihtelusta. Ja vaikka käsinkehrätyssä langassa on hieman paksuuseroja ja eroja kierteen määrässä, on lopputulos silti varsin onnistunut. Takki on kevyt ja ilmava, ihana päälläpidettävä!

peasy2-normal.jpg

Yksi pieni mutta tässä oli; lankaa kului vain 260g. Mitä siis lopusta? -ei hätää se on jo neulottu.